Фонд гарантування з початку карантину виплатив вкладникам неплатоспроможних банків 12 млн грн

09.04.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ. Під час загальнонаціонального карантину Фонд гарантування вкладів продовжує виконувати одну зі своїх головних функцій – виплату гарантованого відшкодування вкладникам неплатоспроможних банків.

Усього в період карантину з 18 березня 2020 року по 06 квітня 2020 року Фонд виплатив гарантоване відшкодування на суму 12 млн грн. У березні, а саме з 18 березня 2020 року по 31 березня 2020 року, вкладники отримали сукупно 9,3 млн грн, що складає 38% від суми виплат гарантованого відшкодування за березень (24,4 млн грн). У квітні вкладники отримали кошти на загальну суму 2,7 млн. грн, станом на 06 квітня 2020 року.

«Фонд гарантування під час карантину працює у звичайному режимі, але дистанційно. Введення карантину в Україні не заважає здійснювати гарантоване відшкодування коштів вкладникам за допомогою автоматизованої системи виплат. Вкладники можуть звертатися до банків-агентів Фонду та отримувати гарантовані суми», – зазначила заступник директора-розпорядника Фонду Наталія Рудуха.

За кількістю здійснених виплат вкладникам неплатоспроможних банків з початку карантину лідирує Київ – 23%. Друге місце за цим показником поділяють Донецька та Харківська області – по 11% у кожній, на третьому місці Львівська область – 9 %. На Дніпропетровську область припадає 7% виплат, Херсонську – 6%, Одеську та Київську – по 5%, Рівненську, Миколаївську та Луганську – по 4%, Тернопільську і Полтавську – по 2%, Чернівецьку, Черкаську, Сумську, Кіровоградську та Вінницьку – по 1%.  

Нагадуємо, Фонд гарантування вкладів під час загальнонаціонального карантину продовжує виконувати всі покладені на нього законом функції. Для отримання гарантованого відшкодування коштів за вкладами у банках, що ліквідуються, вкладник має звернутися до одного з 11 банків-агентів Фонду.

Довідкова інформація за телефонами «Гарячої лінії» Фонду гарантування вкладів фізичних осіб: 

  • 0-800-105-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України), 
  • (044) 333-36-55 (згідно з тарифами оператора зв'язку).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter