Позичальники банків, які ліквідуються, мають заборгованість від десятків тисяч до декількох мільярдів гривень

16.04.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ. Фонд гарантування вкладів на своєму офіційному сайті опублікував оновлений список усіх позичальників, керівників та колишніх акціонерів неплатоспроможних банків, які повинні повернути свої борги відповідно до рішень судів. Перелік боржників, який включає юридичних і фізичних осіб, а також суми їх заборгованостей, оновлений станом на 1 квітня.

Цей список корегується, оскільки Фонд продає права вимоги за кредитами на аукціонах (торгах) у процесі ліквідації банку, а також з’являються нові судові рішення щодо стягнення коштів із боржників неплатоспроможних банків.

Звертаємо увагу на те, що до цього списку не включаються позичальники так званих «зомбі»-банків, оскільки відносно таких установ ухвалені судові рішення про неправомірність віднесення їх до категорії неплатоспроможних. Внаслідок цього Фонд не має змоги здійснювати належне управління їхніми активами і відповідно не має можливості задовольняти вимоги кредиторів таких банків.

Список боржників неплатоспроможних банків оновлюється на сайті Фонду щоквартально.

Нагадуємо, що введення тимчасової адміністрації до банку або його ліквідація не припиняють дію кредитних договорів — повертати взяті в кредит кошти необхідно! Адже погашення боргів за зобов’язаннями відносно таких банків є одним із джерел розрахунку з їх кредиторами.

Довідково. Розміщення на сайті Фонду гарантування вкладів списків боржників відбувається на виконання Листа про наміри Уряду України та Національного банку України до Міжнародного валютного фонду від 05 грудня 2018 року та положень Меморандуму про економічну та фінансову політику.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter