Фахівці з Великобританії поділились з працівниками Фонду практичним досвідом пошуку та повернення виведених за кордон активів

19.11.2019

У вересні 2019 року в приміщенні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відбувся семінар для працівників Фонду на тему «Механізми пошуку і повернення активів, виведених за кордон», проведений лондонською компанією Gateley PLC.

Джерело: http://www.fg.gov.ua/about/international/events

Участь у семінарі взяли фахівці Фонду, задіяні у процесах пошуку та повернення активів, виведених власниками неплатоспроможних банків в іноземні юрисдикції, зокрема, у Великобританію, Кіпр, Британські Віргінські острови. Основною метою заходу було ознайомлення з сучасними підходами до пошуку таких активів, розгляд різних схем та способів виведення коштів за кордон, а також формування практичних навичок у транскордонному співробітництві між органами влади різних держав.  

Крім цього, експерти лондонської компанії представили механізми підвищення ефективності пошуку виведених активів, поділились досвідом  представництва інтересів у англійських судах та використання процесуальних засобів захисту інтересів заявників.

Здобуті працівниками Фонду гарантування знання та навички закладуть початок фундаментальній зміні підходів до пошуку виведених пов’язаними особами банку коштів, у тому числі за кордон, відповідній підготовці та збору доказової бази, а також оперативній взаємодії із представниками органів влади інших країн.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter