Іпотечні кредити, що обслуговуються, знову виставлено на торги 07 липня 2020 року

ПРЕС-РЕЛІЗ. Фонд гарантування вкладів повторно виставив на продаж 07 липня 2020 року пул іпотечних кредитів 6 банків (АТ «ДЕЛЬТА БАНК», АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ», АТ «ВТБ БАНК», ПАТ «ВБР», ПАТ БАНК «ТРАСТ», ПУАТ «ФІДОБАНК»).

До складу пулу увійшли 662 кредити, забезпечені іпотекою. У якості забезпечення виконання зобов’язань за цими кредитам в іпотеці знаходяться квартири, будинки, нежитлові приміщення, земельні ділянки, майнові права на житлову нерухомість. 64% заборгованості номіновано в гривні. Прострочка за кредитами складає не більше 3 місяців, а отже ці кредити - обслуговуються. Подібні портфелі кредитів досить рідкісне явище для неплатоспроможних банків і, в разі придбання, такий портфель може стати хорошою інвестицією для діючих  банків.

Усі кредити раніше виставлялися на індивідуальні торги та більшість з них торгувались 4 рази в складі пулу, але не були викуплені. Вони виставляються на продаж у зв’язку із завершенням строку ліквідації більшості банків, на балансі яких перебувають.

Початкова ціна лоту – 175,2 млн грн.

Торги відбудуться на електронному майданчику ProZorro.ПРОДАЖІ за голландською моделлю аукціону. У ньому можуть взяти участь юридичні та фізичні особи.

Детальна інформація про лот GL3N018103 – на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за посиланням. Умови участі в аукціоні також на сайті ProZorro.Продажі за посиланням. Потенційні покупці можуть ознайомитися з матеріалами кредитних справ у складі пулу у віртуальній кімнаті даних або у кімнаті даних в приміщенні банку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter