Фонд гарантування виставляє на торги пули активів АТ «ДЕЛЬТА БАНК»

ПРЕС-РЕЛІЗ. Фонд гарантування вкладів завершує фінальний етап продажу активів АТ «Дельта Банк», об’єднаних у пули. Упродовж червня – серпня відбулась серія аукціонів з короткою експозицією, на яких інвесторам було запропоновано понад 50 пулів активів АТ «Дельта Банк». Попри карантинні обмеження та сезонний спад ділової активності, близько 90% цих лотів знайшли свого покупця.

Нагадаємо, термін ліквідації банку спливає у жовтні 2020 р. Майже 80% його активів складали кредити, тобто, при їх купівлі інвестор отримує можливість стягувати кошти з боржників безпосередньо, або через суди. 

Літній цикл продажів активів АТ «ДЕЛЬТА БАНК» завершиться продажем двох пулів, що будуть виставлені на відкриті торги 18 та 20 серпня 2020 р. 

20 серпня відбудеться аукціон з продажу пулу активів (лот  GL22N618879), у складі якого права вимоги та інші майнові права за 987 кредитними договорами, укладеними з суб’єктами господарювання, 18 іпотечних кредитів фізичних осіб, 122 кредити фізичних осіб, що забезпечені рухомим майном та іншою заставою, 25 кредитів фізичних осіб без забезпечення, 14 об’єктів нерухомого майна та майнових прав на нерухоме майно, основні засоби, а також дебіторська заборгованість та майнові права за дебіторською заборгованістю. Початкова ціна лоту – 219,4 млн грн. Цей пул буде виставлено на аукціон вже втретє.

Крім того, 18 серпня буде виставлено на торги пул активів (лот GL18N718880), до якого увійшли права вимоги та інші майнові права за кредитними договорами, що укладені з фізичними особами (5 іпотечних кредитів, 188 кредитів забезпечених рухомим майном та іншою заставою, 264 кредитів без забезпечення) та суб’єктом господарювання, які частково знаходяться в заставі Національного банку України. Початкова ціна лоту – 7,7 млн грн. Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону на електронному майданчику Prozorro.Продажі. Активи, включені до цих лотів, раніше виставлялись на аукціон в середньому по 5 разів, окремо і у складі пулів, однак не знайшли свого покупця.

У торгах, як завжди, можуть взяти участь юридичні та фізичні особи, окрім позичальників і поручителів за кредитами. Фонд гарантування вкладів максимально широко оповістив учасників ринку про майбутні аукціони. Детальна інформація про лоти, що будуть виставлені на продаж, та умови участі в аукціонах розміщена на офіційному сайті Фонду за посиланнями: GL22N618879 та GL18N718880, а також на сайті ProZorro.Продажі за посиланнями: GL22N618879, GL18N718880. Крім цього, докладна інформація про активи у складі пулів представлена у кімнаті даних у приміщенні банку та у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до неї – за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter