Що необхідно пям’ятати, укладаючи депозитний договір через інтернет-банкінг

Всі, хто користуються банківськими послугами через інтернет, мають пам’ятати, що в онлайні діють ті ж правила, що й в "реальних" банках. Фондом гарантування вкладів постійно здійснюється моніторинг сайтів банку стосовно правомірності заключення договорів про надання послуг з банками у електронному вигляді і перевіряється інформація, чи дотримуються вони умов і вимог Фонду.

Банки, надають своїм клієнтам можливість в режимі онлайн укласти договір банківського вкладу/рахунку і таким чином отримувати дохід. Для мінімізації ризиків пропонуємо вкладникам ознайомитися з основними ключовими аспектами, перед підписанням договору з банком:

При укладанні договору, вкладнику варто впевнитись, що обраний депозит гарантується Фондом гарантування вкладів.

Криптовалюти, а також «гроші» в електронному гаманці не є грошима. Вони не розміщуються на банківському рахунку та не можуть гарантуватися державою.

Користуйтесь калькуляторами й іншими інструментами, що дозволяють побачити реальний дохід від конкретного депозиту.

Перед підписанням договору банківського вкладу/рахунку з використанням систем дистанційного обслуговування завжди уважно читайте умови договору.

Якщо депозит відкривається онлайн, без підписання паперового договору, уточнюйте всі деталі. Самостійна «діагностика» депозитного договору вбереже вас від несподіваних «підводних камінців».

Подбайте про свою онлайн-безпеку та підтримуйте «гігієну» своїх пристроїв. Водночас ніколи не повідомляйте нікому пін-код та CVV-код уже наявних у вас карткових рахунків.

Знайте, що на вебсайті кожного банку є розділ з інформацією про функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб, у якому розміщена скан-копія свідоцтва, учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, реквізити Фонду, зразок довідки про систему гарантування, сума граничного розміру відшкодування коштів за вкладами, перелік умов, за яких Фонд не відшкодує кошти тощо.

Ви повинні пам’ятати, що саме Фонд гарантує вклади в межах граничної суми 200 000 гривень і здійснює захист прав та законних інтересів вкладників банків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter