Фонд розпочав процедуру ліквідації неплатоспроможного АТ АКБ «АРКАДА»

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав процедуру ліквідації неплатоспроможного банку АТ АКБ «АРКАДА» на підставі рішення Національного банку України від 25 вересня 2020 року № 601-рш. Процедура ліквідації призначена строком з 25 вересня 2020 року до 24 вересня 2023 року включно. Таке рішення прийняте виконавчою дирекцією Фонду у зв’язку з тим, що відкритий конкурс з продажу цього банку інвестору не відбувся через відсутність учасників.

Уповноваженою особою Фонду з делегуванням повноважень ліквідатора АТ АКБ «АРКАДА» призначено провідного професіонала з питань ліквідації банків Луньо Іллю Вікторовича.

Нагадаємо, що наразі тривають виплати коштів вкладникам АТ АКБ «АРКАДА» за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився на момент введення в банк тимчасової адміністрації, та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки). З деталями отримання коштів можна ознайомитись тут. Про час та порядок виплат усім вкладникам АТ АКБ «АРКАДА» буде повідомлено додатково.

Вимоги кредиторів прийматимуться протягом 30 днів з дня опублікування у газеті «Голос України» оголошення про відкликання банківської ліцензії, ліквідацію банку за адресою: вул. Ольгинська, 3, м. Київ, 01001. Про дату публікації та початок прийому вимог кредиторів буде поінформовано на сайті Фонду.

Задоволення вимог кредиторів здійснюватиметься за рахунок коштів, одержаних у результаті ліквідації банку та реалізації його майна (активів), у черговості, що передбачена частиною першою статті 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Довідково: 25 серпня 2020 року НБУ ухвалив рішення про віднесення АТ АКБ "АРКАДА" до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального встановленого рівня. На підставі цього рішення НБУ 26 серпня 2020 року у АТ АКБ «АРКАДА» запроваджено тимчасову адміністрацію, за рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 25 серпня 2020 року № 1583 «Про запровадження тимчасової адміністрації в АТ АКБ «АРКАДА» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку». 26 серпня 2020 року Фондом також було розпочато відкритий конкурс щодо залучення інвестора з метою виведення неплатоспроможного банку АТ АКБ «АРКАДА» з ринку у способи, передбачені ст. 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Відкритий конкурс проводився серед банків, а також попередньо кваліфікованих осіб, включених НБУ до переліку попередньо кваліфікованих осіб, які відповідають умовам відкритого конкурсу. Однак через відсутність пропозицій з боку потенційних інвесторів рішенням Фонду від 21 вересня 2020 року цей конкурс визнано таким, що не відбувся.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter