Фонд гарантування пропонує позичальникам банку «АРКАДА» скористатись програмою реструктуризації кредитів

16.11.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ

2018 року Фондом гарантування вкладів було розроблено та затверджено програму реструктуризації заборгованості за іпотечними кредитам фізичних осіб перед банками, що перейшли під управління Фонду гарантування. Оскільки умови реструктуризації єдині для всіх банків, що ліквідуються, тому Фонд гарантування вкладів пропонує позичальникам банку «АРКАДА», також приєднатись до цієї програми. Звертаємо увагу, що скористатися умовами реструктуризації можуть усі фізичні особи, а також клієнти банку «АРКАДА», які мають заборгованість за кредитними договорами, що забезпечені іпотекою, в тому числі якщо предметом іпотеки є майнові права на нерухомість.

У разі приєднання до розробленої Фондом гарантування програми реструктуризації для позичальника змінюється черговість погашення кредитної заборгованості. Так, на період реструктуризації, у першу чергу, відбуватиметься погашення основної суми (тіла) кредиту (на противагу тому, що, зазвичай, кошти спершу йдуть на покриття відсотків за користування кредитом та, інколи, на сплату пені/штрафів), а вже потім на погашення основної частини боргу. Також процентна ставка за кредитом на період реструктуризації встановлюється на рівні 0,01% річних, а комісійна винагорода - у розмірі 1 гривні. Важливо, що одразу після укладення договору про реструктуризацію, позичальнику необхідно буде сплатити не менш, ніж 10 % від загальної суми кредитної заборгованості (тіло + нараховані проценти + нараховані комісії), розрахованої станом на дату звернення до банку за реструктуризацією. Особливою умовою програми є те, що місячний платіж без урахування процентів та комісій складатиме до 10 тисяч гривень. Більша сума щомісячного погашення або добровільне дострокове повернення коштів за кредитним договором дозволяється за згодою позичальника без будь-яких додаткових платежів.

Реструктуризація є добровільною. Крім можливості продовжити відносини з банком на більш вигідних, ніж передбачено у чинному кредитному договорі, умовах, програма реструктуризації допоможе позичальнику знизити фінансове навантаження. Також вона дає можливість позичальнику зберегти свою позитивну кредитну історію та відтермінувати продаж прав вимоги за його кредитом. Адже продаж прав вимоги за кредитними договорами позичальників, які реструктуризували свою заборгованість та обслуговують кредит відповідно до нових умов, здійснюється в останню чергу.

Ознайомитись із загальними умовами програми реструктуризації заборгованості за іпотечними кредитами та її наслідками для фізичної особи-боржника можна на сайті Фонду в розділі «Позичальникам».

Детальну інформацію про стан кредитної заборгованості, можливість та умови реструктуризації позичальники банку «АРКАДА» вже сьогодні можуть дізнатись у відділенні банку, що розташоване за адресою вул. Ольгинська, 3, м. Київ, або зателефонувавши на «Гарячу лінію» Фонду гарантування вкладів»: 0-800-105-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України), (044) 333-36-55 (згідно з тарифами оператора зв'язку) та банку «АРКАДА»: + 380 (044) 254-22-22.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter