Фонд гарантування виплатив вкладникам банку «АРКАДА» уже понад 170 млн грн

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжує відшкодовувати кошти вкладникам неплатоспроможного АТ АКБ «АРКАДА» в межах гарантованої суми 200 000 гривень. На сьогоднішній день вкладники цього банку вже отримали сукупно понад 170 млн грн. Вкладники можуть швидко та зручно отримати свої гроші через будь-яке відділення кожного з банків-агентів Фонду, які приєднались до автоматизованої системи виплат: АТ «КРЕДОБАНК», АТ «ПРАВЕКС БАНК», ПАТ «АЛЬФА-БАНК», АБ «УКРГАЗБАНК», ПАТ «ПУМБ», АТ «ТАСКОМБАНК», ПАТ «ІДЕЯ БАНК», АБ «ПІВДЕННИЙ», АТ КБ «ПРИВАТБАНК», ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» та АТ «ОЩАДБАНК». Для отримання коштів вкладникам необхідно звернутися до одного із зазначених банків-агентів Фонду з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу, та ідентифікаційним номером.

Крім цього, протягом жовтня 2020 року АТ АКБ «АРКАДА» приймав заяви щодо кредиторських вимог від вкладників, які мали на рахунках кошти понад гарантовану суму 200 000 грн, а також від інших кредиторів. Задоволення вимог кредиторів здійснюватиметься за рахунок коштів, отриманих у результаті реалізації майна банку та у черговості, визначеній Законом «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». «Сума заявлених вимог кредиторів 4 черги становить близько 75 млн грн, а сума кредиторських вимог юридичних осіб, які належать до 7 черги, складає близько 7 млн грн. Задоволення вимог кредиторів розпочнеться, як тільки банк накопичить достатньо коштів від управління та продажу активів банку. І оскільки основний актив – це будівля головного офісу банку «АРКАДА», що була виведена з нього, то задоволення вимог кредиторів 4 та 7 черг буде напряму залежати від успіху боротьби Фонду в судах та повернення цієї будівлі у власність банку», - розповіла заступник директора-розпорядника Фонду Ольга Білай у коментарі для Facebook-сторінки Фонду.

Фонд гарантування вкладів також здійснює усіх можливих заходів у межах своїх законодавчих повноважень для вирішення питання з фондами фінансування будівництва (ФФБ), а також двома пенсійними та одним дитячим фондами, управителем яких був АТ АКБ «АРКАДА». Зокрема, з метою заміни їх управителя Фондом гарантування вкладів були направлені відповідні звернення до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національного банку України, Кабінету Міністрів України та інших сторін, задіяних у розгляді цього питання, та закликав до максимально швидкого вирішення ситуації. Згідно з законодавством Фонд гарантування вкладів не відшкодовує кошти, передані банку в довірче управління, тому в межах своїх повноважень вживає усіх заходів для призначення нового уповноваженого банку з управління активами ФФБ, двох пенсійних та одного дитячого фондів банку «АРКАДА».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter