Оголошення Фонду гарантування про проведення відкритого конкурсу з метою виведення з ринку неплатоспроможного банку АТ «Місто Банк» у способи, передбачені пунктами 2-5 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб

17.12.2020

На підставі рішення Національного банку України від 14.12.2020 №735-рш/БТ «Про віднесення Публічного акціонерного товариства «Місто Банк» до категорії неплатоспроможних» виконавчою дирекцією Фонду прийнято рішення від 14.12.2020 № 2086 «Про запровадження тимчасової адміністрації в АТ «Місто Банк» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку».

У зв’язку з цим, Фонд повідомляє про початок відкритого конкурсу з метою виведення неплатоспроможного банку Публічного акціонерного товариства «Місто Банк» з ринку та пропонує такі способи виведення неплатоспроможного банку з ринку:

  • ліквідація банку з відчуженням у процесі ліквідації всіх або частини його активів і зобов'язань на користь приймаючого банку;
  • відчуження всіх або частини активів і зобов'язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією.
  • створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку;
  • продаж неплатоспроможного банку інвестору.

Відкритий конкурс проводиться серед банків, а також попередньо кваліфікованих осіб, включених Національним банком України до переліку попередньо кваліфікованих осіб, які відповідають умовам відкритого конкурсу.

Банки та попередньо кваліфіковані особи, які планують взяти участь у виведенні неплатоспроможного банку з ринку, з метою їх допуску до участі у відкритому конкурсі мають подати до Фонду документи, визначені умовами відкритого конкурсу.

Загальні дані про діяльність неплатоспроможного банку та показники його фінансового стану наведені на офіційній сторінці банку в мережі Інтернет: https://www.mistobank.com.ua.

Сума коштів фізичних осіб, що може бути відшкодована Фондом, станом на 15.12.2020 року за даними звітності неплатоспроможного банку складала 304 357 130,45 грн.

Порядок ознайомлення з інформацією щодо неплатоспроможного банку АТ «Місто Банк» та подання конкурсних пропозицій визначено умовами відкритого конкурсу.

Повідомляємо про можливість самостійного вибору учасником відкритого конкурсу майна (активів) неплатоспроможного банку, яке може бути передане приймаючому або перехідному банку відповідно до умов відкритого  конкурсу.

Адреса, за якою приймаються документи: 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 17. Контактна особа Фонду: Лур’є Григорій Аркадійович. Телефони: +380 (44) 333-35-84, +380 (50) 523-68-78.

Умови відкритого конкурсу з метою виведення неплатоспроможного банку Публічного акціонерного товариства «Місто Банк» з ринку у способи, передбачені пунктами 2-5 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», зміни до них від 23.12.2020зміни до них від 29.12.2020 та зміни до них від 12.01.2021 наведено за наступними посиланнями:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter