Фонд гарантування 14 січня виставить на торги портфель іпотечних кредитів «ФІДОБАНКУ»

ПРЕСРЕЛІЗ 

Фондом гарантування вкладів фізичних осіб на 14 січня 2021 року заплановано проведення аукціону з продажу пулу активів ПУАТ «ФІДОБАНК». Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону на електронному майданчику Prozorro.Продажі.

До складу пулу увійшли права вимоги за 19 кредитними договорами, які забезпечені іпотекою. У заставі за ними – 17 об’єктів житлової нерухомості та 2 земельні ділянки. Половина іпотечних кредитів – працюючі. Зокрема, 10 кредитних договорів обслуговуються згідно з графіком, та за 2020 рік сума погашення за ними становила понад 1,3 млн грн. Загальна сума заборгованості за кредитами у складі пулу – 31,4 млн грн. За одним кредитним договором відкрите провадження Державної виконавчої служби, ще за двома – кримінальні справи, за деякими кредитами відсутній повний пакет документів. Раніше ці активи уже неодноразово виставлялися на продаж, як індивідуально, так і у складі пулів, але не знайшли свого покупця.

Початкова ціна лоту – 9,97 млн грн.

Участь у торгах можуть взяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників і поручителів за кредитами.

 Детальна інформація про лот GL3N219271 та умови участі в аукціоні розміщена на офіційному сайті Фонду за посиланням, а також на сайті ProZorro.Продажі за посиланням. Докладна інформація про активи у складі пулів представлена у кімнаті даних у приміщенні банку та у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до неї – за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter