Фонд гарантування розпочав процедуру ліквідації «Місто Банку»

27.01.2021

ПРЕСРЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) розпочинає процедуру ліквідації неплатоспроможного АТ «Місто Банк». Таке рішення ухвалене виконавчою дирекцією Фонду на підставі рішення Національного банку України від 26 січня 2021 року №25-рш у зв’язку з тим, що відкритий конкурс з продажу АТ «Місто Банк» інвестору не відбувся через відсутність учасників.

«Зацікавленим особам було запропоновано ознайомитися з інформацією про активи та зобов’язання банку та запропонувати один з можливих способів виведення банку з ринку. Це: передача активів і зобов’язань на користь приймаючого банку, або створення та продаж перехідного банку, або продаж банку в цілому. Три зацікавлених інвестори, всі три – українські банки, були допущені Фондом гарантування до кімнати даних. Два рази Фонд на прохання інвесторів продовжував строки подання конкурсних пропозицій і, відповідно, продовжив строки тимчасової адміністрації. Але, на жаль, жодної конкурсної пропозиції своєчасно не було надано» - повідомила заступник директора-розпорядника ФГВФО Ольга Білай.

Процедура ліквідації призначена на строк з 27 січня 2021 року до 26 січня 2024 року включно.

Як повідомляв Фонд, з 15 січня 2021 р. тривають виплати вкладникам АТ «Місто Банк» за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився до 14 грудня 2020 року включно та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки). Про початок виплат гарантованих сум за іншими вкладами буде повідомлено на сайті Фонду. Отримати свої кошти у межах гарантованої суми відшкодування  вкладники можуть через відділення будь-якого з банків-агентів Фонду, що підключені до Автоматизованої системи виплат.

Вимоги кредиторів прийматимуться протягом 30 днів з дня опублікування у газеті «Голос України» оголошення про відкликання банківської ліцензії, ліквідацію банку за адресою: вул. Фонтанська дорога, 11, м. Одеса 65009, конт. тел.: +38 (048) 711-67-77. Про дату публікації та початок прийому вимог кредиторів буде повідомлено на сайті Фонду. Докладно про те, як заявити кредиторські вимоги, та встановлену законодавством черговість задоволення таких вимог – за посиланням.

Нагадаємо, задоволення вимог кредиторів банку, що ліквідується, здійснюється за рахунок коштів, отриманих у результаті реалізації майна (активів) цього банку.

Уповноваженою особою Фонду з делегуванням повноважень ліквідатора АТ Місто Банк» призначено провідного професіонала з питань ліквідації банків відділу організації процедур ліквідації банків департаменту ліквідації банків Паламарчука Віталія Віталійовича.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter