Надходження коштів до банків в управлінні Фонду протягом 2020 року склали понад 4,3 млрд грн

ПРЕСРЕЛІЗ 

У 2020 році надходження коштів до банків, що ліквідуються Фондом, склали 4 323,8 млн грн. Зокрема від продажу активів, що здійснюється через електронні аукціони, які проходять за відкритою та прозорою процедурою, банки отримали 4 016,6 млн грн. Такого обсягу надходжень від продажу вдалося досягти незважаючи на те, що значну частину активів, у тому числі найбільш ліквідних, було продано в попередні роки. До того ж в багатьох неплатоспроможних банках, переданих в управління Фонду, процедуру ліквідації вже завершено. Станом на 1 січня 2021 року Фонд здійснює ліквідацію 46 банків.

У період запровадженого в Україні загальнонаціонального карантину продажі активів не припинялися та проходили з дотриманням усіх його вимог. Зокрема, була організована віддалена робота працівників Фонду і надана всебічна дистанційна підтримка інвесторам, які виявили бажання взяти участь в електронних торгах у системі Prozorro.Продажі та на міжнародних майданчиках. Це дозволило Фонду навіть у таких складних економічних умовах досягти значних результатів – за підсумками минулого року було проведено 1144 успішних аукціонів.

Найбільше коштів від реалізацій активів у 2020 році отримали:

- АТ «ДЕЛЬТА БАНК» - 971,2 млн грн;

- ПАТ «КБ «НАДРА» - 780,4 млн грн;

- АТ «ВТБ БАНК» - 561,9 млн грн;

- ПАТ «ВіЕйБі БАНК» - 380,9 млн грн;

- ПАТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ» - 321,5 млн грн.


Окрім надходжень від продажу активів у 2020 році неплатоспроможні банки отримали 285,8 млн грн від погашення кредитів та 21,4 млн грн - від оренди майна.

Нагадаємо, деталізовані щомісячні дані про надходження до неплатоспроможних банків публікуються на Офіційному сайті Фонду у розділі: «Банки в управлінні Фонду» - «Надходження до банків в управлінні Фонду».

Довідково. Кошти, що надходять від управління та реалізації активів (майна) неплатоспроможних банків в управлінні Фонду, спрямовуються на задоволення вимог їх кредиторів у черговості, визначеній статтею 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter