Що таке Cashback і як це працює?

Напевно ви вже не раз зустрічали термін кешбек в інтернеті або в рекламі банківських продуктів. Давайте спробуємо розібратися, що це таке.

Кешбек (від англ. Cashback або амер. розм. Cash back - повернення готівки) - це повернення частини коштів після кожної покупки. Дану послугу можуть надавати або банк, в якому ви обслуговуєтеся, магазин, в якому робите покупку, або ж глобальний сервіс. У західних країнах кешбек це вже звична справа, адже погодьтеся: приємно повертати собі частину грошей від покупок абсолютно безкоштовно.

Розмір кешбеку буває різний та може сягати від 0,5% до 20% від витраченої суми. Кешбек - це не віртуальні бали. Це живі гроші, які можна отримати на банківську карту, мобільний телефон чи електронний гаманець, та витратити на свій розсуд.

Якщо говорити про банки, то у кожного банку є партнерські заклади, в яких діє програма щодо повернення частини коштів. В такому разі, для того, щоб скористатися кешбеком, досить оформити в банку картку, до якої підключена послуга кешбеку. Під час оплати певних послуг чи товарів за такою  карткою з кешбеком на рахунок повертається відсоток від витрачених коштів. Залежно від банку і умов бонусної програми, функція кешбеку може діяти, як стосовно всіх покупок за допомогою карти, так і тільки щодо певних груп товарів або торгових мереж.

Кешбек-сервіси - це ще одна можливість економії на покупках. Банки укладають угоди з безліччю магазинів, яким це вигідно, оскільки в них збільшуються продажі в силу залучення нових клієнтів. А самі клієнти, здійснюючи покупки в тих самих магазинах, що й завжди, але заходячи через спеціальний сервіс - отримують частину коштів назад. Для цього потрібно лише зареєструватись та створити обліковий запис в обраному вами сервісі. Схема досить проста і фінансово вигідна для всіх учасників ланцюжка купівлі-продажу.

Отже, кешбек – послуга, яка дозволяє економити гроші. Тож, якщо ви часто купуєте товари в інтернеті, та не використовуєте кешбек програму - це просто нерозумно. На заощаджені гроші згодом можна здійснити ще одну покупку або просто радіти отриманій знижці. У будь-якому разі пам'ятайте, що з кешбеком ви точно залишитеся у виграші, оскільки зможете повернути частину витрачених грошей. Вдалих вам покупок з кешбеком!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter