Олеся Шніцер в ефірі UA:Українське радіо про заощадження та безпеку користування фінансовими інструментами.

22.03.2021

Начальник відділу фінансової просвіти Олеся Шніцер в ефірі UA:Українське радіо у програмі «Сто тисяч» розповіла про правила безпечного укладання депозитних договорів, роботу системи гарантування вкладів в Україні та важливість фінансової грамотності населення.

Під час радіоефіру говорили про те, що вкладнику банку необхідно ознайомитись з довідкою про систему гарантування вкладів фізичних осіб, яка є обов’язковим документом для ознайомлення вкладником перед укладанням договору. Довідка містить загальну інформацію про систему гарантування, максимальний розмір відшкодування, строки початку виплат, обмеження гарантій, а також, реквізити гарячої лінії Фонду гарантування, до якої можна звернутись за інформацією щодо системи гарантування вкладів.

Слухачі ефіру отримали відповіді на важливі питання: на що варто звернути увагу до підписання депозитного договору, як зорієнтуватись у світі фінансових послуг і почуватись безпечно та які саме вклади гарантуються Фондом.

Олеся Шніцер зауважила на що саме варто звернути увагу до укладання депозитного договору. Першим кроком є розуміння, що сторонами депозитного договору повинні бути вкладник і банк. Тобто ви маєте бути зазначені в договорі саме як вкладник. Також необхідно звернути увагу на умови автопролонгації договору з банком та уточнити валюту повернення вкладу, в разі розміщення коштів в іноземній валюті.

Запис програми ви можете переглянути на ютуб-каналі освітнього проекту Фонду гарантування «ФінКульт».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter