Надходження коштів до банків в управлінні Фонду в лютому 2021 року склали 91,3 млн грн

ПРЕСРЕЛІЗ   

Протягом лютого 2021 року надходження коштів до банків, що ліквідуються Фондом, склали 91,3 млн грн. Найбільше коштів отримано від погашення цінних паперів – 48,7 млн грн (АТ «Місто Банк»).

Від продажу активів через електронні аукціони, які проходять за відкритою та прозорою процедурою, банки отримали 14,5 млн грн.

Найбільше коштів від реалізацій активів у лютому 2021 року отримали:

  • ПУАТ «ФІДОБАНК» - 8,3 млн грн;
  • ПАТ «ДІАМАНТБАНК» - 2,5 млн грн;
  • АТ «ВТБ БАНК» - 1,3 млн грн;
  • АТ «ДЕЛЬТА БАНК» - 1,3 млн грн.

Крім того, від погашення кредитів протягом лютого 2021 року на рахунки неплатоспроможних банків надійшло 26,9 млн грн, з яких найбільшу суму надходжень отримали АТ АКБ «АРКАДА» (9,0 млн грн) та ПАТ «КБ «ПРЕМІУМ» (8,6 млн грн). Від оренди майна банки, що перебувають в управлінні Фонду, отримали 1,2 млн грн.

Загалом з початку року, сума надходжень коштів до банків склала 112,4 млн грн, в т. ч. від продажу активів – 19,5 млн грн, погашення кредитів – 41,8 млн грн, оренди майна – 2,3 млн грн, погашення цінних паперів – 48,7 млн грн.

Нагадаємо, деталізовані щомісячні дані про надходження до неплатоспроможних банків публікуються на сайті Фонду у розділі: «Статистичні дані щодо неплатоспроможних банків».

Довідково. Кошти, що надходять від управління та реалізації активів (майна) неплатоспроможних банків в управлінні Фонду, спрямовуються на задоволення вимог їх кредиторів у черговості, визначеній статтею 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter