Що таке Google Pay і як це працює?

Google Pay - це система мобільних платежів, яку створила компанія Google. Вона дає змогу оплачувати покупки за допомогою різноманітних гаджетів: смартфонів, планшетів, розумних годинників на Android.

В основі системи лежить технологія NFC (Near Field Communicator), що дослівно перекладається як «зв'язок на невеликих відстанях». Вона забезпечує обмін даними між різними пристроями, які знаходяться поряд, в даному випадку - між гаджетом та платіжним терміналом.

З Google Pay можна швидко та зручно сплачувати в багатьох місцях.  Google Pay дозволяє оплачувати покупки в магазинах або громадському транспорті, на веб-сайтах і в додатках, надсилати гроші рідним і друзям за допомогою облікового запису Google. Сервіс зосереджує в одному місці банківські картки клієнта і забезпечує легку та безпечну оплату в інтернеті через Android-смартфон або браузер Chrome на комп'ютерах і планшетах. Безпечність полягає у тому, що дані підключеної карти передаються в зашифрованому вигляді, їх неможливо перехопити або підробити.

Щоб почати користуватися Google Pay, потрібно лише виконати кілька кроків:

  • завантажити додаток із Google Play або на сторінці pay.google.com;
  • увійти в обліковий запис Google і додати спосіб оплати;
  • перевірити, чи підтримує ваш телефон NFC, щоб користуватись Google Pay у магазинах.

Ось і все. Тепер ви можете сплачувати за товари та послуги за допомогою Google Pay.

Щоб сплачувати, вам не потрібно додавати гроші в Google Pay. Просто додайте спосіб оплати, такий як дебетова або кредитна картка. І ви оплачуєте покупки так само, як і звичайною карткою.

Щоб оплатити в магазинах або громадському транспорті потрібно:

1. Розблокувати телефон.

2. Hа кілька секунд притулити задню панель телефона до термінала.

3. Дотримуватись вказівок на екрані термінала.

З Google Pay ви й далі зможете користуватися всіма перевагами свого банківського рахунку: кешбек, бонусні бали  і захист від шахрайства – так, ніби ви користуєтеся своєю карткою. Крім того, ви отримуватимете ексклюзивні пропозиції, знижки та навіть нагадування скористатися своєю карткою постійного покупця в магазині.

Компанія  Google звертає увагу на  безпеку своєї платіжної системи. Вона не зберігає і не передає нікуди дані платіжних карт, присвоюючи їм одноразові віртуальні номери. Навіть якщо ваш номер перехоплять, вдруге його використати неможливо. А у разі втрати смартфона, можна, використовуючи  віддалений доступ, видалити усі дані з нього або заблокувати пристрій.

Отже, Google Pay - зручний сервіс для швидкої та безпечної оплати безконтактним способом у магазинах та онлайн за допомогою ваших платіжних карток.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter