Фінансові цілі, які повинен поставити перед собою кожен

Плануючи власне або сімейне життя, важливо намітити конкретні цілі на певні періоди і зосередитись на їх досягненні. Якщо все розумно спланувати, докладати зусиль і дотримуватись плану, можна досягти найкращого результату.

Правильно обрані фінансові цілі служать хорошим орієнтиром та потужною мотивацією до активних дій. Не всі наші бажання варті того, щоб обрати їх цілями. Тож давайте розглянемо фінансові цілі, які повинен поставити перед собою кожен:

  • Створити резервний фонд. Непередбачені випадки, як нам здається, трапляються тільки з кимось іншим. Затопили сусідів, раптово захворіли, зламалась побутова техніка чи автомобіль – ситуації, про які неприємно навіть думати, але трапляються вони в найбільш невідповідний момент. Або вам вже давно хочеться змінити роботу, трохи відпочити, знайти себе, для цього також потрібен резервний фонд. Постарайтеся мати про запас суму грошей, що дорівнює вашим витратам за 3-6 місяців.
  • Відмовитись від імпульсивних покупок. Життя сучасної людини пропонує безліч спокус, які допоможуть швидко і приємно витратити гроші. Від незапланованих походів в кафе під час перерви до ще однієї пари взуття у вашому гардеробі. Дуже часто саме такі бажання закінчуються незапланованою тратою грошей. Замість того, щоб кожен раз потурати своїм спокусам, візьміть за звичку купувати те, що дійсно необхідно або в списку запланованих покупок.
  • Погасити борги, якщо вони є. Починати збирати гроші або планувати серйозні покупки дуже складно, якщо у вас є борги, які тягнуть вас і вашу фінансову незалежність вниз. Перш ніж працювати над формуванням резервного фонду або збирати на бажану покупку, необхідно поставити собі більш раціональну мету - виплатити всі кредити і віддати всі позики якомога швидше. Ця мета дуже актуальна, тому що після погашення боргів ви зможете не тільки відкладати більше грошей, але також матимете змогу спланувати велику покупку.
  • Отримувати пасивний дохід. Це ж приємно, коли ви нічого не робите, але все ж отримуєте гроші. Нехай цей пасивний дохід буде не таким великим, але у вас повинен бути додатковий дохід. Якщо ж ви над таким ніколи не задумувались, то саме час почати. Інвестування, розміщення коштів на депозит - є чимало можливих варіантів.

Отже, фінансові цілі - це не лише про гроші, а й про такі базові поняття, як впевненість, безпека, відповідальність, розвиток. Вміння ставити цілі, зокрема, й фінансові, будувати стратегії їх досягнення - навичка, яку можна й потрібно здобувати.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter