Ціна оренди нерухомості «Місто Банку» зросла вдвічі завдяки аукціонам Фонду гарантування на Prozorro.Продажі

09.06.2021

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб провів 8 червня перші електронні аукціони в межах пілотного проєкту з передачі в оренду нерухомості банку, що ліквідується, через торгову систему Prozorro.Продажі. За їх результатами вдалося значно збільшити вартість оренди нерухомого майна АТ «Місто Банк».

Зокрема, проведено успішний аукціон з передачі в оренду сучасного котеджного комплексу та земельної ділянки під Києвом у Конча-Заспі, розташованих у селищі Козин, на вул. Престижній, 11. Ціну оренди об’єкту на аукціоні було збільшено вдвічі від попередньої орендної ставки, встановленої банком за користування цією нерухомістю до переходу під управління Фонду гарантування вкладів. За результатами відкритих торгів вона досягла 161 108,50 грн, що відповідає ринковій вартості оренди такого майна.

Також успішно завершився аукціон з передачі в оренду двоповерхової офісної будівлі в місті Дніпро на вул. Верхній, 7 загальною площею 562,6 кв. м. Ціну оренди цього об’єкту на аукціоні було збільшено майже на 19% від попередньої ставки, за якою нерухомість передавалася в оренду банком до початку процедури його ліквідації. За результатами відкритих торгів вона досягла 40 507,20 грн.

Варто відзначити значний попит на нерухомість з боку потенційних орендарів, внаслідок чого право оренди було реалізовано вже на перших торгах.

- «Ми вважаємо такі результати дуже вдалими. Проведення аукціонів Фонду гарантування з оренди нерухомості банків у системі ProZorro.Продажі дозволило привернути ще більше уваги до таких об’єктів з боку потенційних орендарів та збільшити конкуренцію між ними, завдяки численним клієнтам і електронним майданчикам, підключеним до системи. Таким чином, сам ринок визначив справедливу ціну оренди нерухомого майна», - прокоментувала заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Ольга Білай.

Нагадаємо, що аукціони з оренди нерухомого майна банків проходять за голландською моделлю, з покроковим зниженням стартової ціни (орендної плати). Переможцем аукціону стає той, хто запропонує найвищу ціну за лот. Орендарем нерухомого майна може стати кожен бажаючий, скориставшись одним із офіційних торгових майданчиків, які авторизовані в системі Prozorro.Продажі. Більше інформації про заплановані аукціони на сайті Фонду – за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter