Чому важливо мати заощадження?

Кожна людина прагне жити в достатку та уникнути матеріальних проблем. Ключем до добробуту є заощадження! Адже багатство не завжди приходить разом з народженням, більшості з нас потрібно докладати зусиль, щоб мати достойне життя для себе і для своїх дітей.

Заощадження – це частина грошових доходів, які можна відкласти зараз для задоволення конкретних потреб у майбутньому. Заощаджувати можна з різною метою: для досягнення своїх фінансових цілей, мати запаси у випадок непередбачуваних подій тощо.

Отже, заощадження важливо мати тому що:

  • матеріальний стан кожного з нас значною мірою залежить від того, наскільки розумно ми розпоряджаємось власними фінансами. Гроші мають властивість закінчуватись, якщо їх не заощаджувати;
  • власна фінансова подушка безпеки потрібна кожному на випадок непередбачуваних обставин. Якщо ви відкладаєте частину доходів, ваші заощадження зростають. Це дає змогу впевнено дивитись в майбутнє;
  • мати власні заощадження значно краще, ніж постійно позичати. Якщо планувати витрати наперед й відкладати на них деяку суму, можна добре економити на вартості покупок. Заощадження дають змогу вчасно скористатися сезонними знижками та повністю обходитись без дорогих кредитів;
  • гроші можуть і повинні працювати та приносити прибуток. Ваші заощадження перетворяться на інвестиції та будуть працювати на вас, але для початку ви маєте їх зібрати. Тому думати про економію варто ще змолоду, щоб в майбутньому жити в достатку.

Відомий американський підприємець та інвестор Воррен Баффетт говорив: «Не заощаджуйте того, що залишилося після витрат. Витрачайте те, що залишилося після заощаджень». Ця цитата розкриває принцип заощаджень «сплати спочатку собі». Тому, коли ви отримуєте дохід, намагайтеся відразу направити певну його частину на заощадження.

Заощадження можуть приносити задоволення, якщо ви регулярно відкладаєте певну суму на поставлену мету. Ви побачите, як із часом вони збільшуються та досягають запланованого розміру.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter