Право вимоги за кредитом із двома літаками Boeing 737-500 у заставі – на аукціоні 2 липня

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставить на продаж на відкритому електронному аукціоні право вимоги за кредитом юридичної особи, основний вид діяльності якої – пасажирський авіаційний транспорт. Актив знаходиться в заставі НБУ та належить АТ «ЗЛАТОБАНК», що перебуває в ліквідації. Торги відбудуться 2 липня 2021 року в системі Prozorro.Продажі.

Загальна сума заборгованості за кредитним договором становить 830,6 млн грн. Забезпеченням виконання зобов'язань за кредитом виступають два пасажирські літаки Boeing 737-500, кожен із яких оснащений двома двигунами типу CFM56-3С-1 (рік випуску повітряних суден – 1993), а також майнові права на грошові кошти за договором виконання чартерних авіаперевезень.

Початкова ціна лоту – 830,6 млн. грн.

Торги пройдуть за англійською моделлю аукціону, відкрито і прозоро. У них можуть взяти участь юридичні та фізичні особи, окрім позичальника і поручителя за кредитом. Для цього потрібно попередньо зареєструватися на одному з офіційних торгових майданчиків, авторизованих у системі Prozоrro.Продажі. Переможцем аукціону стане учасник, який запропонує найвищу ціну за лот. Стежити за перебігом торгів можуть усі бажаючі. Гроші, отримані від продажу цього активу, Фонд спрямує на розрахунки з кредиторами «Златобанку».

Детальна інформація про лот G18N020023 та умови участі в аукціоні – за посиланням. Публічний паспорт активу представлений на сайті Фонду – за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter