Апеляційний суд підтвердив безпідставність вимог компаній «Плеяда» і «Фагор» до позичальників банку «Михайлівський»

07.07.2021

ПРЕС-РЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів вітає рішення Північного апеляційного господарського суду у справі щодо відступлення права вимоги на частину кредитного портфелю ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ».

Північний апеляційний господарський суд 1 липня 2021 року ухвалив постанову у справі № 910/11298/16. Цією постановою задоволено апеляційну скаргу на рішення суду попередньої інстанції та підтверджено недійсність договору факторингу, який був укладений банком «Михайлівський» напередодні визнання його неплатоспроможним з ТОВ «ФК «ПЛЕЯДА». Згодом «ПЛЕЯДА» «відступила» права вимоги за цими кредитами ТОВ «ФК «ФАГОР». Фонд гарантування вкладів відніс ці договори факторингу до категорії нікчемних, оскільки вважає ціну продажу активів заниженою.

Апеляційна скарга була подана ТОВ «ДІДЖИ ФІНАНС» - компанією, яка придбала права вимоги за кредитними договорами банку «Михайлівський» на відкритому аукціоні Фонду гарантування вкладів і має всі правові підстави для стягнення коштів з позичальників банку. Фонд гарантування вкладів виступив третьою стороною в судовому процесі на стороні позивача.

Рішення суду набрало законної сили 1 липня 2021 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter