Хто такий фінансовий консультант?

Більшість людей прагне розумно управляти своїми грошима, але не завжди кожен з них знає, як це зробити. Саме тоді необхідно звернутись за порадою до фінансового консультанта, який має досвід, як допомогти.

Фінансовий консультант – професія, що прийшла до нас із Заходу. Це фахівець, який аналізує ситуацію, оцінює всі ризики і дає рекомендації.

Він не приймає остаточне рішення замість вас. Але саме до його рекомендацій прислухається клієнт перед тим, як прийме рішення. Більшість людей в інших країнах приймають фінансові рішення лише після того, як порадяться із особистим фінансовим консультантом, який може консультувати з таких питань:

  • страхування життя з вибором різних програм як для дорослих, так і для дітей, а також накопичувальних і пенсійних планів;
  • вибір тих чи інших банківських продуктів для інвестування вільних коштів;
  • інвестування в пайові фонди, матеріальні активи (дорого цінні метали, нерухомість, земля, антикваріат тощо);
  • оформлення позик і кредитів.

Основна місія особистого фінансового консультанта допомогти прийняти обґрунтоване рішення щодо управління грошима у сфері особистих заощаджень та інвестицій. Фінансовий консультант має спочатку зрозуміти ваші потреби та цілі, а вже потім давати рекомендації як їх досягти.

Звичайно, бути фінансовим консультантом – це набагато більше, ніж просто розуміти фінанси. Існує багато конкретних знань для розуміння, не кажучи вже про наявність відповідної освіти, ліцензій та сертифікатів,необхідних для надання професійних фінансових порад.

Фінансовий консультант допоможе скласти особистий фінансовий план або інвестиційний план. Фінансове планування допомагає знизити можливі ризики, імовірність неприємних ситуацій. Крім того, фінансовий план дозволяє побачити можливу тимчасову нестачу грошей у майбутньому, а отже, запобігти їй.

Фінансовий консультант допоможе сформулювати власні інвестиційні цілі. Життя навчило нас постійно пам'ятати про інфляцію. Особистий фінансовий консультант дасть рекомендації з вибору потрібного інструменту:заощадження чи інвестування для досягнення конкретно визначеної мети.

Фінансовий консультант – радник у плануванні сімейного бюджету. Він допоможе структурувати поточні і майбутні фінансові потреби та обрати шлях оптимального їх задоволення з урахуванням особливостей оподаткування.

Отже, до фінансового консультанта можна звернутися з більшістю найважливіших питань із галузі фінансів. Але як при цьому не помилитися у виборі фінансового консультанта?

Лише розглянувши кілька варіантів, тверезо оцінюючи їх плюси і мінуси,ви зможете вибрати того фахівця, який дійсно зможе вам допомогти. Пам’ятайте – шикарний офіс, дорога машина і переконливі красиві фрази – це ще не свідчення фаховості. Можливо, за цим ховається витончене шахрайство.Не варто залучати в якості консультантів своїх друзів, родичів або знайомих. У питаннях, пов’язаних з фінансами, це найвірніший спосіб зіпсувати відносини.

При виборі фінансового консультанта, необхідно пам'ятати і про те, що сам фінансовий консультант повинен мати відповідну освіту і досвід роботи у фінансових структурах.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter