Як заощадити і не витратити гроші?

Накопичення грошей дозволяє почуватись впевненою у завтрашньому дні. Як же навчитися контролювати себе, налаштувати на це мозок, систематизувати свої витрати й почати відкладати кошти?

Ловіть 4 способи, як відкладати онлайн.

1. Від надходжень на карту. 

Оскільки звичка витрачати всі зароблені гроші – усього лише звичка, її можна замінити іншою звичкою - відкладати гроші з будь-яких, навіть найменших надходжень. Накопичувати правильно — означає виділяти фінанси з кожної зарплати. Не з того, що залишилось у кінці місяця, а щойно отримали дохід. Прийшла зарплата – відкладіть скільки вважаєте за потрібне або 10% від надходження. Це найзручніший спосіб, бо відкладання пройде непомітно для бюджету, тому що обсяг зарплати перекриє цю суму.

2. Від витрат. 

Упорядкуйте свої витрати за категоріями, такими як комунальні послуги, продукти та кредити. Так ви можете аналізувати, які витрати були необхідні, а які стали результатом емоційного імпульсивного пориву, реклами тощо. Непотрібних витрат стане менше, а зекономлених грошей – більше. Ви можете вибрати суму у вигляді фіксованого відсотка від всіх витрат і переводити її на накопичувальний рахунок за допомогою мобільного додатку в телефоні. Наприклад, 15 грн від кожної витрати може непомітно принести вам в кінці місяця 300 – 500 грн.

3. Регулярний платіж. 

Оберіть суму та домовтеся із банком, в якому ви отримуєте заробітну плату, про автоматичні відрахування певної суми на ощадний рахунок. Зробіть рахунок з відкладеними грішми максимально недоступним. Таким чином не буде спокуси зняти їх при першій потребі.

4. Сила звички. 

Такий спосіб допоможе вам звикнути до накопичення грошей з будь-якого доходу поступово і без агресії. Кожного місяця ви повинні відкладати гроші на ощадний картковий рахунок. Але з однією умовою – сума збільшується кожного разу.

Спробуйте різні варіанти відкладати гроші – оберіть той, який допоможе досягти позитивного фінансового результату й стане корисною звичкою. Без самодисципліни гроші однаково закінчаться, хоч би яким був дохід.

Все, що ви не витратили – ви заощадили. Чудово, коли виходить втілити свої мрії у реальність. Пам’ятайте, що вміння заощаджувати – запорука добробуту!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter