Фінансові помилки, які можуть зруйнувати стосунки

Маючи кожен свої фінансові звички, ми не замислюємось над тим, що іноді саме це може зруйнувати відносини в родині. Гроші можуть як допомогти вам і вашому партнеру зробити життя приємнішим, так і навпаки. На жаль, саме через гроші можуть відбуватись серйозні суперечки в родині. Давайте розглянемо, які звички найчастіше негативно впливають та руйнують стосунки.

1. Не обговорювати фінансові питання.

Призводить це до того, що партнери не розуміють один одного. А після початку спільного життя виявляється, що люди не знають фінансових потреб і звичок один одного. А можливо навіть мають зовсім різні уявлення про сімейні відносини.

2. Невиправдані сподівання.

Якщо до початку спільного життя ваш партнер не обіцяв взяти на себе всі фінансові витрати, не варто на це сподіватись в подальшому. Це стосується і виконання роботи по господарству, адже витрачений час – це теж гроші.

3. Партнер контролює кожну копійку.

Трапляється і таке, що партнер прагне контролювати все до дрібниць. В такому випадку виникає напруження в стосунках. Щоб уникнути непорозумінь обговоріть це зі своїм партнером, і подумайте, чи ваші спільні цілі того варті.

4. Спонукання залізти в борги.

Коли хтось із пари прагне витрачати більше, ніж заробляє, і підштовхує свого партнера позичати гроші або постійно збільшувати кредитний ліміт, це неминуче призводить до конфліктів через гроші і погіршення стосунків.

Сімейний бюджет повинен бути зручним, задовольняти потреби кожного, і сприяти досягненню спільної мети. Якщо парі вдається досягти взаєморозуміння та злагоди щодо фінансів, їх стосунки будуть більш гармонійними і стабільними.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter