Безкоштовна мережа Wi-Fi та безпека банківської картки

Сучасне життя складно уявити без Wi-Fi мережі. Згадайте перебування в аеропорту, на залізничному вокзалі чи  в кафе, на відпочинку в іншій країні – всюди ми маємо можливість скористатись безкоштовною мережею Wi-Fi. Безумовно, можливість мати безкоштовний доступ до інтернету будь-де – це зручно, але чи завжди безпечно?

За допомогою Wi-Fi мережі ви можете підключитися до інтернету, проте варто пам'ятати, що незважаючи на зручність, використання мережі відкритого доступу часто є небезпечним. Ви ризикуєте відкрити шахраям доступ до особистої інформації, файлів, що зберігаються на вашому телефоні чи комп’ютері. Підключаючись до безкоштовної Wi-Fi мережі, необхідно усвідомлювати, що ваші особисті дані можуть перебувати в небезпеці. Щоб уникнути ризику або принаймні ускладнити шахраям доступ до своїх даних, упевніться, що весь ваш трафік проходить згідно SSL-протоколу, який встановлює безпечне з'єднання між двома сторонами.

Намагайтеся не проводити банківські транзакції, не підключатися до робочих поштових скриньок, не користуватись банківськими додатками та не вводити дані кредитної картки та не залишати офіційних особистих даних на веб-сайтах.

Шахраї можуть створити власну «фальшиву» мережу Wi-Fi з безкоштовним доступом. Варто тільки підключитися до однієї з таких мереж, як небезпека стає цілком реальною.

З моменту підключення до такої мережі ваш телефон чи ноутбук знаходиться практично в повному розпорядженні хакера. Шахраї можуть відстежувати всі ваші дії, копіювати і переглядати ваші файли, читати СМС, мають доступ до журналу дзвінків та інтернет-трафік. Крім того, користуючись небезпечною мережею Wi-Fi, ви беззахисні перед комп'ютерним вірусом або іншими шкідливими програмами.

Техніка безпеки.

Правило 1. Замість безкоштовного Wi-Fi краще користуватися 3G / 4G-мережею. Якщо такої можливості немає, віддавати перевагу зашифрованим з'єднанням (WPA2 – програма сертифікації засобів бездротового зв'язку, розроблені об'єднанням Wi-Fi Alliance для захисту Wi-Fi-мережі).

Правило 2. Переконайтеся, що сайти, яким ви надаєте особисті дані, захищені SSL-протоколом, який ви бачите як невеликий замочок в адресному рядку, перед адресою сайту. Коли підключення до сайту не захищене, браузер зазвичай буде показувати користувачам повідомлення про те, що на сайті незахищене з'єднання і що вони можуть стати жертвою шахраїв.

Правило 3. Переконайтеся, що смартфон не запам'ятовує і не підключається автоматично до доступних мереж.

Правило 4. Регулярно змінюйте паролі на всіх важливих акаунтах.

Відкриті точки доступу до інтернету є улюбленим місцем шахраїв, що полюють за вашими особистими даними. Ці мережі незахищені від зломів. Якщо ви користуєтесь публічними мережами, будьте уважні та обережні!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter