Чи реально вийти на пенсію в 30 років? Історія родини Мак Карри

Послідовники філософії FIRE виходять на пенсію в ранньому віці. Для цих людей вихід на пенсію виглядає, як новий етап життя, сповненого яскравими кольорами та цікавими подіями. Адже вони отримали свою фінансову свободу.

Що це за рух FIRE, в чому його концепція?

FIRE (Financial Independence, Retire Early) – абревіатура, значення якої перекладається як «фінансова незалежність – рання пенсія». Концепція даного руху зародилася вже більш як 20 років тому в США. Суть її полягає в мінімізації своїх витрат з метою інвестування певної суми доходу. Після формування фінансової подушки безпеки людина йде з роботи і починає жити на дивіденди від своїх накопичень. Прихильники цього руху намагаються отримати фінансову свободу 30-40 років в залежності від накопиченої суми і щомісячних витрат.

Джастін МакКаррі є одним із послідовників виходу на пенсію в ранньому віці. Як йому вдалося це зробити?

Ще з раннього віку він привчив себе заощаджувати та заробляти додаткові кошти. За допомогою інвестування створив свій сімейний капітал. Родина МакКаррі мешкає у Північній Кароліні (США). Після виходу на пенсію в 33 роки вони багато подорожують. Їх спосіб життя відрізняється економністю та скромністю, але це влаштовує, тому що вони мають фінансову свободу та не прив’язані до «роботи».

Вони розробили план дострокового виходу на пенсію відразу після закінчення коледжу. Джастін вважає, що потрібно бути готовим до того, що прийдеться коригувати план, але мати його обов’язково.

Такий стиль життя напевно підійде не кожному. Але, як один із варіантів, його можна розглядати. Це лише питання пріоритетів. Дійсно, скромні витрати на іграшки для дітей Джастіна повністю компенсуються тим, що батьки проводять майже весь час зі своїми дітьми вдома, на природі і в подорожах. Подорожі їм теж простіше планувати, тому що вони не прив’язані до роботи та відпусток, певного «високого» сезону.

Поради Джастіна тим, хто на початку шляху:

  • почніть зберігати й інвестувати рано, навіть якщо у вас не сформувалася конкретна мета;
  • не піддавайтеся тиску однолітків, які закликають вас поліпшити свій спосіб життя, тому, що ваш заробіток росте. Ваші однолітки можуть витрачати всі свої доходи, живучи одним днем, але чи потрібно вам це?
  • заощаджуйте та накопичуйте. Навіть якщо у вас не буде мільйона за десять років, у вас все одно буде набагато більше нуля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter