Банківська картка з чіпом. Безпечна технологія для користувача

Як виглядає ця банківська картка? Картка з чіп-технологією має вбудований мікрочіп для проведення основних операцій з карткою. Таку картку ви не проводите через зчитувальний пристрій, а вставляєте у термінал стороною, на якій розташовано чіп. Картка з чіп-модулем ефективно захищає від шахрайських операцій, за винятком тих, які здійснюються через інтернет.

Також, картки з чіп-модулем є більш захищеними від підробки, бо мають складніший алгоритм захисту на відміну від картки з магнітною смугою.

Навіть якщо шахраї отримають дані з магнітної смуги чіпованої картки та ПІН-код, вони не зможуть використовувати її в банкоматах. Цей захист можливий завдяки тому, що банкомат під час проведення операції за карткою з чіп-технологією, ідентифікує, що картка обладнана чіпом та під час транзакції передаються унікальні дані, які не можуть повторно використовувати шахраї. На звичайній пластиковій картці інформація зашифрована на магнітній смузі і шахраї можуть її скопіювати.

У чому додаткові переваги чіпованих карт?

Переваги карток з чіп-технологією – це високий ступінь захисту інформації, зручна можливість проводити транзакції off-line, наприклад, коли терміналу не потрібно виходити на зв'язок з обслуговуючим банком. Чіп, розташований на картці, є фізично більш стійким до подряпин, інших механічних пошкоджень та вологи.

Чіповані картки є більш безпечними. Їх неможливо підробити.

Нові технології швидко змінюють світ – і зараз вже вийшли платіжні карти з використанням безконтактної технології NFC і оснащені NFC-чіпом мобільні телефони.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter