Переваги та недоліки накопичувального страхування життя

Програми накопичувального страхування життя призначені для накопичення капіталу на гідну старість з одночасним захистом від ризику втрати працездатності. Це інструмент фінансового захисту, що гарантує вам та вашим близьким довгострокову матеріальну підтримку, дає можливість вберегтися від наслідків нещасного випадку, уникнути фінансових неприємностей та зберегти гідний рівень життя вашої сім’ї. Важливо розуміти, що існує дві принципово різні системи страхування життя:

Ризикова система страхування – це періодичні невеликі внески та значна разова виплата при настанні страхового випадку.

Накопичувальне страхування передбачає акумулювання коштів клієнта і виплату повної суми накопичень після закінчення строку дії договору. У разі настання страхового випадку виплачується вся страхова сума, що може значно перевищувати суму внесків.

Цього разу пропонуємо вам розглянути переваги та недоліки накопичувального страхування.

Переваги накопичувального страхування життя:

1. Страховий захист від втрати працездатності. Фінансовий захист життя та здоров’я. Фінансова підтримка родини, якщо застрахована особа є єдиним годувальником.

2. Звільнення від страхових внесків у випадку повної втрати працездатності.

3. Поступове накопичення грошових коштів поряд із гарантованим страховим захистом. Можливість накопичити гроші до свого виходу на пенсію і мати додаткову пенсію від страхової компанії.

4. Податкові пільги для довгострокових договорів. Особи, які уклали договір строком дії більше ніж 5 років, можуть скористатися податковою знижкою від держави.

5. Збільшення розміру страхової суми (індексація), завдяки чому зберігається реальна вартість грошей на момент настання страхової виплати.

6. Отримання інвестиційного доходу (дохід, отриманий за договорами страхування життя від розміщення коштів).

7. Страхові виплати можуть значно перевищити страхові внески у разі настання страхового випадку.

8. Внески за договором страхування життя можна робити з певною періодичністю або сплачувати одразу.

Недоліки накопичувального страхування життя:

1. Якщо інвестор захоче зняти одразу всю суму до завершення терміну накопичення, то стягується податок за стандартною формулою: податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) 18% та військовий збір 1,5%, всього– 19,5%.

2. Невисока дохідність заощаджень (можливе знецінення, якщо внески в гривні).

3. Зобов’язання сплачувати внески на довгі роки вперед.

4. Обмеження страхування певних категорій осіб (інваліди I групи, онкохворі та інші).

5. Труднощі з отриманням компенсацій від перестраховиків. Якщо раптом компанія збанкрутувала, то для отримання компенсації від перестраховиків, доведеться понести додаткові витрати (поштові, віза, проїзд, проживання), оскільки знаходяться вони за кордоном.

Зараз страховики пропонують багато різних програм. Якщо ви бажаєте убезпечити своє фінансове майбутнє, то накопичувальне страхування життя стане відмінним інструментом. Обов'язково детально вивчіть умови та програми різних страховиків або ж зверніться до фахівців, які допоможуть вам вибрати оптимальну програму страхування життя.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter