Права вимоги за кредитами юросіб зі сфери хімічної та агропромисловості – на аукціоні 18 листопада

ПРЕСРЕЛІЗ    

Фонд гарантування вкладів виставить на продаж на аукціоні пул активів АТ «ЗЛАТОБАНК». До складу пулу увійшли права вимоги за 8 кредитними договорами, що укладені з 6 суб’єктами господарювання, основні види діяльності яких – хімічна промисловість, агробізнес та енергозбереження. Відкриті електронні торги відбудуться 18 листопада 2021 року в системі Prozorro.Продажі

Всі виставлені на продаж активи знаходяться в заставі Національного банку України. Загальна сума заборгованості за кредитами становить 3,2 млрд грн. Середній термін прострочення платежів – 7 років. Серед забезпечення за кредитами – комерційна та житлова нерухомість, а також об’єкт незавершеного будівництва, що розташовані в м. Харкові, обладнання, сільськогосподарський транспорт, товари, фінансова порука. Щодо всіх 8 кредитів були відкриті судові провадження,  три з них передані в роботу Державній виконавчій службі. Раніше ці активи неодноразово виставлялися на продаж, однак поки не були викуплені.

Початкова ціна лоту – 635,7 млн грн.

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону, відкрито і прозоро. У них можуть взяти участь юридичні та фізичні особи, окрім позичальників і поручителів за кредитами. Стежити за перебігом торгів можуть усі охочі. Кошти, отримані від продажу цих активів, Фонд спрямує на розрахунки з кредиторами АТ «ЗЛАТОБАНК».

Більше інформації про лот GL16N120915 та умови участі в аукціоні можна дізнатися на сайті Фонду за посиланням, а також на сайті Prozorro.Продажі за посиланням. Крім цього, детальна інформація про активи у складі пулу представлена в кімнаті даних банку та у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до неї – за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter