Фонд виплатив уже 94% загальної суми гарантованого відшкодування вкладникам банку «Земельний капітал»

25.11.2021

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів виплатив вкладникам неплатоспроможного АТ «КБ «ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ» відшкодування коштів на загальну суму 392 млн грн, що складає майже 94% від нарахованої суми, яка підлягає відшкодуванню в межах гарантованих державою 200 000 гривень.

Вкладники банку «ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ», які ще не отримали гарантоване відшкодування, можуть швидко та зручно це зробити, звернувшись до будь-якого відділення кожного з банків – агентів Фонду. Для отримання коштів вкладникам необхідно мати з собою паспорт або інший документ, який посвідчує особу, та реєстраційний номер облікової картки платника податків. До переліку банків-агентів, підключених до автоматизованої системи виплат Фонду, входять: АТ «КРЕДОБАНК», АТ «ПРАВЕКС БАНК», ПАТ «АЛЬФА-БАНК», АБ «УКРГАЗБАНК», ПАТ «ПУМБ», АТ «ТАСКОМБАНК», ПАТ «ІДЕЯ БАНК», АБ «ПІВДЕННИЙ», АТ КБ «ПРИВАТБАНК», ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК», АТ «ОЩАДБАНК», АТ «БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ».

- «Виплати відшкодування вкладникам банку «Земельний капітал» — один із прикладів того, наскільки чітко та швидко працює система гарантування вкладів. Тільки два місяці пройшло з початку виплат вкладникам цієї установи, а на сьогодні ми вже відшкодували майже 100% гарантованих сум. Це стало можливим завдяки тому, що більшість вкладників одразу з початку виплат звернулися щодо відшкодування коштів, а сама процедура виплат гарантованих сум є зрозумілою, швидкою та зручною для людей – без черг і бюрократичної тяганини. Достатньо прийти в будь-яке відділення одного з 12 банків-агентів, показати документи – паспорт та ідентифікаційний номер – і отримати свої гроші», - зазначила заступник директора-розпорядника Фонду Наталія Рудуха.

Нагадаємо: з 8 вересня 2021 року Фонд розпочав виплати коштів вкладникам банку «ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ» за договорами банківського рахунку та договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився до введення в установу тимчасової адміністрації. А з 16 вересня 2021 року Фонд перейшов до виплат за договорами банківського вкладу незалежно від закінчення їх строку дії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter