Представник Фонду взяв участь у онлайн-форумі про кар’єру-2021

25.11.2021

17 листопада 2021 року Київський міський центр зайнятості провів онлайн-форум про кар’єру-2021.

Організатори заходу ставили собі за мету допомогти молоді в пошуку роботи, побудові успішної кар’єри, підвищенні рівня конкурентоспроможності на ринку праці.

Учасники форуму мали можливість послухати вебінари про правові особливості при працевлаштуванні у сучасних реаліях, цільовий тайм-менеджмент, перші кроки в професії тощо.Під час вебінару про фінансову грамотність консультант відділу фінансової просвіти Фонду гарантування Алевтина Міранкова розповіла слухачам про те, яким чином фінансова грамотність впливає на наше майбутнє.

Адже володіння фінансовими навичками допомагає не лише досягти фінансового благополуччя, але й створити фінансову подушку безпеки – резерв на випадок хвороби, втрати роботи, інших складних ситуацій.

Започаткування практичної звички вести облік доходів та витрат допоможе скласти фінансовий план, щоб стати фінансово незалежним.

Від способу збереження грошей, який ми обираємо, залежить чи вдасться їх убезпечити, а ще краще – примножити. Є багато інструментів, які дозволяють більш-менш безпечно зберігати власні кошти – це сейфи, банківські скриньки, депозити. Одним з найдоступніших варіантів зберегти гроші для більшості громадян залишається депозит в банку. Слухачі дізналися, як безпечно обирати депозит і на що варто звернути увагу.

Водночас, учасники форуму пошукачі роботи, безробітна і студентська молодь - дізналися про механізм, який дозволяє уникнути негативних наслідків від можливого банкрутства фінансової установи – систему гарантування вкладів та інформацію про діяльність Фонду гарантування.

За відгуками учасників форуму, пізнавальні і корисні вебінари надали їм чимало інформації для роздумів і, зокрема, мотивували багатьох почати вивчати фінансову грамотність більш поглиблено, щоб навчитися контролювати свої доходи і витрати, розумно користуватися банківськими послугами, уникати емоційних покупок тощо.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter