Світлана Рекрут взяла участь у засіданні Місії Світового банку з надання технічної допомоги фінансовому сектору

ПРЕСРЕЛІЗ    

Сьогодні, 13 грудня у Києві розпочала роботу Місія Світового банку з надання технічної допомоги фінансовому сектору. Участь у її відкритті взяла директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут. Команду місії очолив керівник практики Маріо Гвадамільяс.

– Ми цінуємо підтримку та технічну допомогу, яку надає Група Світового банку задля втілення розпочатих реформ фінансового сектору і системи гарантування вкладів зокрема. Свого часу фахівці Світового банку активно долучилися до розробки тексту Закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», прийнятого 2012 року, за яким нині працює Фонд. І зараз наші спільні зусилля спрямовані на подальше удосконалення врегулювання неплатоспроможності банків і гарантування вкладів відповідно до директив ЄС, – сказала Світлана Рекрут. 

За її словами, передусім мова йде про відображення в українському законодавстві норм Директиви 2014/59/ЄС. Це, у першу чергу, сприятиме мінімізації збитків кредиторів неплатоспроможного банку за рахунок впровадження та розвитку системи раннього реагування. – Тому для нас вкрай важливими є експертиза Світового банку та рекомендації його фахівців щодо наших кроків з гармонізації вітчизняного законодавства із нормами ЄС, - констатувала Світлана Рекрут.

Упродовж найближчих днів Місія Світового банку зустрінеться з фахівцями Фонду гарантування вкладів, Національного банку України та представниками інших відомств та структур країни. Ключовою темою обговорення, крім вирішення поточних питань, стане підготовка нової Концепції партнерства Світового банку з Україною.

Нагадаємо, нині завершується реалізація Концепції партнерства з Україною, яка охоплювала 5 років з 2017 до 2021 фінансовий рік. Метою Концепції було сприяння досягненню Україною подальшого поступу в забезпеченні сталого та інклюзивного відновлення економіки на основі програми, що має на меті забезпечення функціонування ринків, створення умов для забезпечення фіскальної та фінансової стабільності.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter