До уваги вкладників АТ «МР БАНК» та ПАТ «АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ ПРОМИСЛОВО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК»

01.03.2022

25 лютого 2022 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) на підставі відповідних рішень Правління Національного банку України розпочав процедуру ліквідації АТ «МР БАНК» (раніше – «СБЕРБАНК») та ПАТ «АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ ПРОМИСЛОВО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК» (Промінвестбанк).

Згідно із Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Закон) Фонд розпочинає виплату відшкодування коштів вкладникам в межах 200 тисяч гривень не пізніше 20 робочих днів з дня початку процедури виведення Фондом банку з ринку. 

На сьогодні уповноважена особа Фонду складає перелік рахунків вкладників АТ «МР БАНК» та ПАТ «АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ ПРОМИСЛОВО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК» і визначає розрахункові суми відшкодування коштів за вкладами, які виплачуватимуться Фондом. З огляду на ситуацію в країні та ускладнений доступ до центральних офісів банків Фонд робить все можливе і неможливе щоб прискорити формування списків вкладників цих банків та розпочати їм виплати в межах гарантованої суми, 200 тисяч гривень, раніше зазначеного строку.

«Сьогодні Фонд докладає максимум зусиль, аби виплата гарантованого відшкодування вкладникам ПАТ «АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ ПРОМИСЛОВО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК» та АТ «МР БАНК» розпочалися якомога раніше. Попри те, що за законом Фонд має до 20 робочих днів, ми намагаємося зробити усе, аби люди змогли отримати свої кошти у межах гарантованих 200 тисяч гривень у найкоротший строк. Зараз для нас це пріоритетне завдання!» - сказала Наталія Рудуха, заступник директора-розпорядника Фонду.

Як тільки уповноваженою особою Фонду буде складено, а виконавчою дирекцією Фонду затверджено реєстри вкладників АТ «МР БАНК» та ПАТ «АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ ПРОМИСЛОВО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК» на офіційному вебсайті Фонду буде оприлюднене відповідне оголошення. Слідкуйте за новинами на вебсайті Фонду, а також на сторінці Фонду в соціальній мережі Facebook.

Порядок виплат гарантованого відшкодування вкладникам буде доведено найближчим часом до вкладників та опубліковано на офіційному вебсайті Фонду.

Також нагадуємо, що на сьогодні виплати гарантованого відшкодування вкладникам банків, що ліквідуються, здійснюватимуться з урахуванням запроваджених НБУ обмежень на зняття готівки у межах 100 000 грн на день.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter