25 березня Фонд починає виплату відшкодування вкладникам АТ «МР Банк»

25.03.2022

ПРЕСРЕЛІЗ   

25 березня 2022 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочинає виплату гарантованого відшкодування вкладникам АТ «МІЖНАРОДНИЙ РЕЗЕРВНИЙ БАНК» (далі — «МР БАНК»). Відповідне рішення було прийнято виконавчою дирекцією Фонду 24 березня 2022 року. До затвердженого реєстру включено інформацію про рахунки вкладників на загальну гарантовану суму відшкодування майже 1,2 млрд грн. При цьому, як і завжди, жодні комісії чи ж додаткові збори з вкладників не стягуються. Будь-які обіцянки сторонніх осіб «сприяти отриманню гарантованих коштів» за винагороду є шахрайством.

- Уже від сьогодні вкладники «МР БАНКУ» можуть звертатися за  відшкодуванням до будь-якого з наших банків-агентів. Попри запровадження воєнного стану та обмежений доступ до головного офісу банку, виплати відшкодування починаються на 10 днів раніше визначеного законодавством строку. Та я прошу вкладників бути пильними: відомі випадки, коли шахраї за певну винагороду чи ж комісію пропонують «допомогти» в отриманні коштів. Це все неправомірні та порожні обіцянки. Фонд діє винятково у відповідності до норм законодавства. Нагадаю, усю офіційну інформацію щодо процедури отримання коштів можна знайти на офіційному сайті Фонду, або звернувшись за консультацією на «гарячу лінію» 0-800-105-800, - сказала Наталія Рудуха, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів.

Отримати відшкодування вкладники «МР Банку» зможуть у відділеннях одного з банків-агентів, підключених до процесингового центру Фонду, зокрема, АТ КБ «ПРИВАТБАНК», АТ «Ідея Банк», АТ «ПРАВЕКС БАНК», АТ «КРЕДОБАНК», АБ «УКРГАЗБАНК», АТ «ПУМБ», АТ «ТАСКОМБАНК», Акціонерний банк «Південний» «УНІВЕРСАЛ БАНК», АТ «Ощадбанк».

Спільно з банками-агентами Фонд вивчає можливість створення умов для отримання відшкодування вкладниками віддалено шляхом зарахування коштів на рахунок у банку-агенті, не відвідуючи відділення банків.

Крім того, щодо надання можливості віддаленого отримання гарантованого відшкодування вкладниками Фонд звернувся до ДП «Дія».

До реєстру включено інформацію про рахунки за договорами банківського вкладу незалежно від закінчення строку дії та за договорами банківського рахунку.    


Нагадаємо, процедуру ліквідації АТ «МР БАНК» було розпочато на підставі рішення Правління Національного банку України від 25 лютого 2022 року № 91-рш/БТ «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «МІЖНАРОДНИЙ РЕЗЕРВНИЙ БАНК» та рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 25 лютого 2022 року № 131 «Про початок процедури ліквідації АТ «МР БАНК» та делегування повноважень ліквідатора банку».

Детальна інформація про процедуру виплати гарантованого відшкодування вкладникам – за посиланням

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter