Через 30 днів Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує припинення виплат гарантованих сум вкладникам АТ «ІМЕКСБАНК»

30.03.2022

Керуючись статтею 53 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) станом на 25 березня 2022 року сформовано ліквідаційний баланс АТ «ІМЕКСБАНК».

 З огляду на це, Фонд інформує про майбутнє затвердження ліквідаційного балансу АТ «ІМЕКСБАНК» та початок процедури припинення виплат гарантованої суми відшкодування вкладникам АТ «ІМЕКСБАНК». З моменту оприлюднення цього оголошення процедура припинення виплат гарантованої суми відшкодування триватиме не більше тридцяти днів, після чого ліквідаційний баланс АТ «ІМЕКСБАНК» буде затверджено, а виплати вкладникам – припинено.

Тому закликаємо вкладників АТ «ІМЕКСБАНК», які ще не отримали відшкодування за своїм вкладом, звернутись до банків-агентів Фонду за гарантованою сумою.

Звертаємо увагу спадкоємців вкладників АТ «ІМЕКСБАНК» на те, що направити письмове звернення до Фонду на отримання відшкодування на підставі свідоцтва про право на спадщину необхідно протягом двадцятиденного строку після оприлюднення цього оголошення. Розгляд таких заяв завершується до дня затвердження ліквідаційного балансу банку і про результати розгляду індивідуального звернення Фонд письмово проінформує заявника. Суми відшкодування за заявами, що надійшли до Фонду після спливу двадцятиденного строку після оприлюднення інформації про майбутнє затвердження ліквідаційного балансу, Фондом не виплачуються.

Довідкова інформація за телефонами:

  • «Гарячої лінії» Фонду: 0-800-105-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України); (044) 333-36-55 (згідно з тарифами оператора зв'язку);
  • за телефоном інформаційно-консультаційного центру Фонду: (044) 333-35-85 (згідно з тарифами оператора зв'язку);
  • за адресою електронної пошти: [email protected].
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter