Перший банк-агент починає виплату гарантованого відшкодування вкладникам віддалено, - Фонд гарантування вкладів

19.04.2022

ПРЕС-РЕЛІЗ   

Від сьогодні вкладники банків, що ліквідуються, мають можливість отримувати гарантоване відшкодування віддалено, не відвідуючи відділення банків-агентів. З 19 квітня АТ КБ «ПриватБанк» починає виплати відшкодувань вкладникам без їх особистої̈ присутності в установі банку (online). Це перший банк-агент, який реалізував ініціативу Фонду гарантування вкладів щодо дистанційних виплат гарантованого відшкодування вкладникам.

Для отримання гарантованої суми дистанційно потрібно бути клієнтом АТ КБ «ПриватБанк» та пройти ідентифікацію, звернувшись до клієнтської̈ підтримки банку за номером 3700 (безкоштовно з мобільних у межах України) чи +38-073-716-11-31 (телефон для дзвінків із-за кордону), або у онлайн чат-бот (на сайті www.privatbank.ua або у інтернет-банку Приват24).

"Це перший банк-агент, який заявив про технічну готовність дистанційно виплачувати вкладникам банків, що ліквідуються, гарантоване відшкодування. Сподіваюся, що найближчим часом ми зможемо повідомити про “пілотні проекти” зі ще двома банками. Це дуже важливе і потрібне рішення. Адже в умовах війни для багатьох вкладників відвідування відділень банків є небезпечним, а часом і просто неможливим. Ми вдячні нашим банкам-агентам, що вони відгукнулися на запит Фонду і оперативно почали шукати варіанти здійснення виплат гарантованого відшкодування віддалено", - сказала заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Наталія Рудуха.   

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів удосконалив механізм виплати гарантованого відшкодування вкладникам у період дії воєнного стану в Україні. Зокрема, за бажанням, вкладники банків, що ліквідуються, зможуть отримати гарантовану суму за вкладом без відвідування відділень банків-агентів Фонду. Відповідне рішення прийняте виконавчою дирекцією Фонду 24 березня та зареєстроване Міністерством юстиції України 31 березня 2022 року. Зміни в порядку відшкодування за вкладами набули чинності 6 квітня цього року після їх оприлюднення на сторінках офіційних видань.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter