Дистанційні виплати гарантованого відшкодування за вкладами здійснюють уже два банки

22.04.2022

ПРЕСРЕЛІЗ   

АБ «Укргазбанк», банк-агент Фонду гарантування вкладів, надає можливість вкладникам банків, що ліквідуються, отримати гарантоване відшкодування дистанційно, не відвідуючи відділення. При цьому, для отримання гарантованої суми віддалено навіть не обов’язково бути до цього клієнтом АБ “Укргазбанк”. Це перший банк, який надав таку можливість вкладникам банків, що ліквідуються.

«Показово, що обидва банки – ПАТ КБ «Приватбанк» та АБ «Укргазбанк», які першими знайшли технічну можливість реалізувати віддалені виплати гарантованого відшкодування за вкладами, - є державними. Уже найближчим часом ми готові будемо прозвітувати про перші результати дистанційних виплат», -- сказала Наталія Рудуха, заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів.     

Для отримання гарантованої суми віддалено не обов’язково бути клієнтом АБ «Укргазбанк». Натомість необхідно подати заявку на сайті АБ «Укргазбанку» та пройти відеоверифікацію. Для створення та заповнення заявки потрібно перейти за посиланням https://www.ukrgasbank.com/eco-creditka/ «ЗАМОВИТИ КАРТКУ ТА ПРОЙТИ ВІДЕОВЕРИФІКАЦІЮ».

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів удосконалив механізм виплати гарантованого відшкодування вкладникам у період дії воєнного стану в Україні. Зокрема, за бажанням, вкладники банків, що ліквідуються, зможуть отримати гарантовану суму за вкладом без відвідування відділень банків-агентів Фонду. Відповідне рішення прийняте виконавчою дирекцією Фонду 24 березня та зареєстроване Міністерством юстиції України 31 березня 2022 року. Зміни в порядку відшкодування за вкладами набули чинності 6 квітня цього року після їх оприлюднення на сторінках офіційних видань. Першим банком-агентом, який почав виплату гарантованого відшкодування вкладникам віддалено, став ПАТ КБ «Приватбанк».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter