Фонд організував для студентів КНУ ім. Т. Шевченка лекцію за участі представника МАСД

27.04.2022

ПРЕСРЕЛІЗ   

25 квітня 2022 року Фонд гарантування вкладів організував для студентів Київського національного університету ім. Тараса Шевченка онлайн-лекцію за участі радника з питань досліджень і розробки політики Міжнародної асоціації страховиків депозитів (далі - МАСД) Берта Ван Рузебеке. Участь у заході взяли 60 студентів вишу.

У вступному слові директор-розпорядник Фонду Світлана Рекрут подякувала пану Рузебеке за участь у лекції в такий складний для нащої країни час. Водночас вона відзначила, що з часу заснування Фонд довелося боротися з наслідками двох криз в банківському секторі – 2008 р. і 2014-2016 рр., - а загальна сума виплат гарантованого відшкодування вкладникам збанкрутілих банків перевищила 95 млрд грн.

«Однак сьогодні ми зіткнулися з кризою, яку неможливо порівнювати з попередніми – це військовий напад. Її складність, зокрема, полягає в тому, що неможливо навіть прогнозувати, коли вона закінчиться. Попри це, ми змогли зробити безпрецедентний крок для захисту вкладників українських банків – запровадили 100% гарантії за вкладами, ініційовані Президентом України. У такий спосіб ми показали впевненість у стабільності банківської системи України та запевнили вкладників, що їхні гроші під захистом. Адже місія таких установ як Фонд гарантування вкладів – це захист прав вкладників», - відзначила у своєму виступі С. Рекрут.

На завершення своєї промови, вона також закликала студентів наполегливо вчитися, оскільки вже найближчим майбутнім їх знання стануть у нагоді для відбудови нашої держави.

У свою чергу, Берт Ван Рузебеке висловив підтримку Україні та її громадянам та продовжив свій виступ доповіддю на тему «Дослідження і політика у сфері страхування депозитів: останні новини», під час якої більш детально зупинився функціональних повноваженнях установ, подібних Фонду гарантування вкладів, у різних країнах та зробив огляд останніх тенденцій та проблемних для розвитку систем страхування вкладів питань, а саме: впливу кліматичних змін,діджиталізації, зокрема, запровадженню цифрових валют центральних банків, пандемії Covid-19 тощо.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter