Результати всеукраїнського дослідження споживачів фінансових послуг – оприлюднено на сайті

28.04.2022

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оприлюднює на сайті результати всеукраїнського репрезентативного дослідження «Обізнаність споживачів фінансових послуг України про систему гарантування вкладів – 2021». Проведено його було ще у жовтні-листопаді 2021 року. І на 24 лютого 2022 року Фонд гарантування планував публічну презентацію результатів дослідження. Утім через початок збройної агресії рф проти України презентацію було скасовано.

Сьогодні проведення публічних презентацій – не на часі. Утім результати опитування та виявлені соціологами тенденції будуть корисні для розуміння, у яких умовах банківський сектор зустрів випробування війною.

Серед ключових висновків дослідження, проведеного за кілька місяців до початку збройної агресії:

- майже 56% українців в цілому довіряли банкам;

- на 12% зменшилася частка громадян, які не тримають заощадження вбанку взагалі: якщо у 2019-му таких було 56%, то за підсумками 2021 року цей відсоток зменшився до 44% опитаних;

- на 10% зросла частка тих, хто тримає половину і більше коштів в банках.

Детальні результати дослідження – за посиланням.

Нагадаємо, такі репрезентативні дослідження обізнаності споживачів фінансових послуг Фонд проводить що два роки. Останнє опитування проводилося міжнародним дослідницьким холдингом ФОРСЕРВІС методом особистого інтерв’ю у жовтні-листопаді 2021 року. Участь в опитуванні взяли 2000 респондентів. Результати дослідження є репрезентативними для населення України віком від 18 років.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter