Дистанційні виплати гарантованого відшкодування за вкладами здійснюють уже три банки

28.04.2022

ПРЕСРЕЛІЗ   

АБ «Південний» розпочинає дистанційні виплати вкладникам неплатоспроможних банків. Таким чином на сьогодні вже три банки-агенти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб здійснюватимуть виплати сум гарантованого відшкодування за вкладами без фізичного відвідування вкладниками відділень банку.

«Для нас безпека і зручність вкладників завжди були на першому місці. Тому з початком повномасштабного російського вторгнення ми ще більше інтенсифікували роботу зі спрощення сервісів Фонду та підвищення доступності виплат для вкладників. І бачимо результат – лише за один тиждень дистанційних виплат два перших банки, державні «Приватбанк» та «Укргазбанк», виплатили вкладникам онлайн 27 мільйонів гривень. Тепер вкладники зможуть отримати гарантовані виплати віддалено уже у трьох банках, а інші банки-агенти Фонду також ведуть налаштування своїх систем для здійснення виплат онлайн», - сказала заступниця директора-розпорядника Фонду Наталія Рудуха.    

Для отримання гарантованої суми через АБ «Південний» клієнту цього банку потрібно:

- авторизуватися у web-версії системи дистанційного обслуговування «Південний MyBank» за посиланням https://my.bank.com.ua;

- у розділі «Замовлення послуг» обрати послугу «Фонд гарантування вкладів фіз. осіб»;

- заповнити «Заяву на перерахування коштів» (далі – заявка), що буде надана системою клієнтові. Якщо клієнт АБ «Південний» не має відкритого рахунку у гривні, йому буде запропоновано відкрити рахунок дистанційно.

Довідково. Фонд гарантування вкладів удосконалив механізм виплати гарантованого відшкодування вкладникам у період дії воєнного стану в Україні. Відповідне рішення було ухвалене виконавчою дирекцією Фонду 24 березня та зареєстроване Міністерством юстиції України 31 березня 2022 року. Зміни в порядку відшкодування за вкладами набули чинності 6 квітня 2022 р.  Зокрема, за бажанням, вкладники-резиденти України банків, що ліквідуються, зможуть отримати гарантовану суму за вкладом без відвідування відділень банків-агентів Фонду. Першими банками-агентами, які почали виплату гарантованого відшкодування віддалено, стали ПАТ КБ «Приватбанк» та АБ «Укргазбанк». Наразі до них приєднався АБ «Південний».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter