Упродовж тижня вкладники МР Банку отримали від Фонду 36 млн грн гарантованого відшкодування, із них майже 40% - дистанційно

02.05.2022

ПРЕС-РЕЛІЗ  

Упродовж минулого тижня вкладники АТ «МР Банк» отримали від Фонду гарантування вкладів 36 млн грн гарантованого відшкодування. Із них 13 млн грн (майже 40% обсягу виплат за тиждень) – було отримано вкладниками дистанційно, не відвідуючи відділення банків-агентів. Гарантовані суми були зараховані на карткові рахунки цих вкладників, відкриті у банках-агентах. 

Тим самим, загальна сума виплаченого відшкодування вкладникам АТ «МР Банк» станом на 2 травня 2022 року склала майже 570 млн грн, або ж 48% від загальної суми, призначеної до виплат.

«Сьогодні вже три банки-агенти надають можливість вкладникам банків, що ліквідуються, отримати відшкодування від Фонду дистанційно. Це - ПАТ КБ «Приватбанк», АБ «Укргазбанк» та АБ «Південний». І те, що за минулий тиждень майже 40% виплат було здійснено саме дистанційно, – свідчить про високий запит вкладників на віддалені виплати. Загалом за два тижні, що тривають дистанційні виплати, віддалено отримано 40 млн грн гарантованого відшкодування», - сказала Наталія Рудуха, заступниця директора-розпорядника Фонду.

Нагадаємо. Виплати гарантованого відшкодування Фондом відбуваються у плановому режимі, через Автоматизовану систему виплат. Порядок отримання коштів – за посиланням. Перелік банків-агентів, підключених до процесингового центру Фонду – тут.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter