Набуття Україною статусу кандидата у члени ЄС інтенсифікує роботу Фонду над впровадженням європейських стандартів гарантування вкладів

24.06.2022

ПРЕС-РЕЛІЗ  

Рішення Європейської Ради щодо надання Україні офіційного статусу кадидата в члени ЄС, прийняте на Самміті у Брюсселі 23 червня 2022 року, ставить перед країною завдання інтенсифікувати свої зусилля задля завершення розпочатих реформ, зокрема і в фінансовій сфері. 

“Останні майже 10 років ми спільно із Національним банком України та міжнародними консультантами працюємо над гармонізацією вітчизняної законодавчої бази із нормами чинних Євродиректив, які регулюють схеми гарантування депозитів та роботу кредитних установ у країнах ЄС, а саме директив 2014/59/ЄС та 2014/49/ЄС. За цей час, зокрема, реалізовано перший етап реформи системи гарантування вкладів та спліт-реформування фінансового ринку. Це фундаментальні кроки і основа для подальших змін”, - каже Світлана Рекрут, директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів.

Детальніше про ключові завдання, які ставить перед собою Фонд гарантування вкладів у рамках євроінтеграційного руху України, - можна прочитати в колонці директора-розпорядника Фонду Світлани Рекрут за посиланням.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2022 року Фонд гарантування на рівні з іншими державними, громадськими та приватними інституціями України взяв участь у підготовці опитувальника Європейського Союзу для аналізу можливості набуття Україною статусу кандидата на членство в ЄС.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter