Відбулось засідання комітету моніторингу по роботі з пов’язаними особами Ради громадського моніторингу при ФГВФО

08.08.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ. 29 липня 2016 року у рамках діяльності Ради громадського моніторингу при ФГВФО відбулось  засідання комітету моніторингу по роботі з пов’язаними особами. Темою обговорення стало проведення претензійно-позовної роботи Фонду у напрямку повернення коштів, виведених колишніми акціонерами з ПАТ «Дельта банк» та ПАТ «КБ Хрещатик».

Під час засідання, зокрема, було розглянуто виявлену схему виведення коштів з ПАТ «Дельта банк», яка використовувалась власниками істотної участі банку з залученням іноземних фінансових установ, зокрема, BANK FRICK & CO AG, BANK WINTER & CO. AG та MEINL BANK, A.G. Детально обговорили і стан претензійно-позовної роботи  ПАТ «Дельта Банк» щодо судових проваджень по справах з повернення до банку коштів, виведених власниками істотної участі до визнання банку неплатоспроможним.

Присутній на засіданні заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Оленчик високо оцінив допомогу вкладників ПАТ «Дельта банк» у відстоюванні інтересів банку у судових справах по виведенню коштів.

Участь у засіданні комітету взяли також представники ініціативної групи вкладників ПАТ «КБ Хрещатик». Окрему увагу було приділено обговоренню причин, які стали підставою віднесення ПАТ «КБ Хрещатик» до категорії неплатоспроможних, та схемам виведення колишніми акціонерами коштів і активів з банку.

У підсумку, ініціативній групі вкладників  цього банку було рекомендовано повідомляти Фонд або правоохоронні органи про виявлені факти порушення законодавства зі сторони його колишніх акціонерів та керівників.

У свою чергу, голова комітету А. Маринушкін зазначив, основним підсумком подібних зустрічей та обговорень є координація спільних дій представників Фонду та вкладників банків. «Важливим напрямком співпраці громадських організацій та Фонду є забезпечення прозорості під час розгляду судових спорів з повернення коштів, виведених з неплатоспроможних банків. Також дуже важливо не обмежуватися направленням заяв до правоохоронних органів в яких наводяться факти виведення активів, але й здійснювати постійний громадський контроль за проведенням досудового розслідування» - наголосив А. Маринушкін.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter