До уваги кредиторів АТ «МР БАНК»

22.08.2022

Відповідно до законодавства задоволення вимог кредиторів здійснюється в безготівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунки кредиторів. У зв`язку з цим, вкотре нагадуємо кредиторам АТ «МР БАНК» про необхідність подати до банку заяви із реквізитами банківського рахунку для перерахування коштів.

Водночас, повідомляємо, що значна кількість заяв, уже отриманих від  кредиторів АТ «МР БАНК», містять помилки в реквізитах банківських рахунків, що унеможливлює перерахування коштів кредиторам для погашення їхніх вимог. Також є заяви, що підписані особою, яка не ідентифікована в АТ «МР БАНК» як керівник юридичної особи або не має права першого підпису та розпорядження коштами тощо.

З огляду на це, для уникнення помилок в реквізитах банківських рахунків кредитора у міжнародному стандарті (IBAN) рекомендуємо до заяви кредитора долучати довідку від банка-отримувача про відкритий банківський рахунок з посиланням на таку довідку у тексті самої заяви.

Крім цього, наголошуємо, що заява від юридичної особи повинна бути підписана керівником, який має право першого підпису, та скріплена печаткою (за наявності) або підписана керівником з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та кваліфікованої електронної печатки (за наявності). У випадку зміни керівника юридичної особи, який не був ідентифікований АТ «МР БАНК» до моменту подання заяви кредитора, додатково до заяви надається завірений належним чином пакет документів для ідентифікації такого керівника (документи про призначення/повноваження, копія паспорту керівника та ідентифікаційного номеру (за наявності).

Заяву з актуальними реквізитами необхідно направляти:

  • у разі підписання на паперовому носії на поштову адресу АТ «МР БАНК»: вул. Володимирська, 46, м. Київ, 01601;
  • у разі підписання з використанням КЕП – на електронну адресу [email protected] або [email protected].

Довідкова інформація за номерами контакт-центру АТ «МР БАНК»: +38 (044) 354-15-07 та +38 (044) 354-15-15.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter