Фонд гарантування шукає суб’єктів оціночної діяльності для роботи з активами неплатоспроможних банків

25.10.2022

ПРЕСРЕЛІЗ    

Фонд гарантування вкладів проводить додатковий кваліфікаційний відбір за напрямом «Суб’єкти оціночної діяльності» (СОД). Його метою є пошук  професійних СОД для оцінки активів банків, які передаються в управління Фонду.

«Незалежна оцінка є важливим інструментом, який допомагає приймати зважені рішення у процесі управління активами. Як відомо, нині в управлінні Фонду перебуває півсотні банків, чотири з них почали виводитись з ринку лише цього року, після початку повномасштабної агресії рф проти України. Тож обсяг роботи досить значний. Тому ми запрошуємо усіх суб’єктів оціночної діяльності, які мають відповідний досвід та кваліфікацію, до участі у нашому відборі», - сказала Ольга Білай, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів.   

Подати пакет документів для участі у відборі можна до 10:00 4 листопада. Розкриття поданих кваліфікаційних пропозицій відбудеться 4 листопада о 12:00. Детальна інформація із повним переліком кваліфікаційних вимог та умовами їх подання міститься за посиланням. 

Нагадаємо, відповідно до законодавства, Фонд має право залучати до оцінки вартості активів банків, що виводяться з ринку, незалежних суб'єктів оціночної діяльності. Результати оцінки кваліфікованих СОД враховуються, зокрема, під час підготовки плану врегулювання неплатоспроможного банку. А також – при формуванні ліквідаційної маси банку та передпродажній підготовці активів. На сьогодні у переліку кваліфікованих Фондом осіб за напрямом «Суб'єкти оціночної діяльності» - 6 СОД.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter