Цього тижня на продаж виставлено активи на загальну суму 3,6 млрд грн

14.12.2022

ПРЕСРЕЛІЗ    

Протягом поточного тижня (12 – 16 грудня 2022 року) запланований продаж активів 8 банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Початкова ціна реалізації усіх лотів становить 3 606,4 млн грн. Із них на суму 2 996,1 млн грн виставлено на продаж права вимоги за кредитами, і 354,1 млн грн – початкова ціна виставлених на продаж об’єктів нерухомого майна, земельних ділянок та інших основних засобів. Дебіторська заборгованість перед банками виставлена на продаж за 256,2 млн грн.

Так, упродовж тижня заплановано продаж активів таких банків:

  • АТ «МР Банк» – на загальну суму 2 264,2 млн грн. Із них на суму 2 248,7 млн грн виставлено на продаж права вимоги за кредитними договорами та на 15,5 млн грн – нерухоме майно, земельні ділянки, авто та інші основні засоби банку. Зокрема, на продаж виставлено лот №G16N021553 – права вимоги за кредитними договорами, що укладені з юридичною особою, та дебіторська заборгованість (у заставі банку комплекс будівель промислового призначення загальною площею 101 090 кв. м, база відпочинку та магазин з господарськими будівлями в Черкаській області). Також на продаж виставлено лот GL16N021551: право вимоги за кредитним договором та дебіторська заборгованість (у забезпеченні - майновий комплекс загальною площею 22 536,40 м в одному з центральних районів м. Києва по вул. Антона Цедіка (колишня Ежена Потьє) неподалік ст. метро «Шулявська», технологічне та допоміжне обладнання з виготовлення безалкогольних напоїв, акції юридичної особи-позичальника та майнові права інтелектуальної власності на знак товарів і послуг).
  • ПАТ «ЗЛАТОБАНК» - на загальну суму 758,3 млн грн. Із них на суму 513,8 млн грн на продаж виставлено права вимоги за кредитами та зі стартовою ціною 244,4 млн грн торгуватиметься дебіторська заборгованість перед банком. 
  • ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» – на загальну суму 252,5 млн грн. Із них на суму 226,8 млн грн на продаж виставлено нерухоме майно, земельні ділянки, авто та інші основні засоби, та на суму 25,8 млн грн – права вимоги за кредитами. Зокрема, на продаж виставлено нежитловий будинок банку з добудовою під приватну загальноосвітню школу, загальною площею 9 029 кв.м, у Києві на вулиці Миколи Закревського. А також нерухомість на Івано-Франківщині, комерційна нерухомість в Київській області та квартири у Києві тощо.
  • АТ «МІСТО БАНК» - на суму 215,7 млн грн. Із них на суму 196,7 млн грн на продаж виставлено права вимоги за кредитами, за 11,8 млн грн торгуватиметься дебіторська заборгованість, а стартова ціна виставлених на продаж об’єктів нерухомості, земельних ділянок, авто та інших основних засобів становить 7,1 млн грн. Зокрема на продаж виставлено будівлю спорткомплексу у Дніпрі.
  • АТ «МЕГАБАНК» - на суму 86,5 млн грн, із них 86,3 млн грн – стартова ціна нерухомого майна, земельних ділянок, авто та інших основних засобів, і 0,2 млн грн – стартова ціна виставлених на продаж прав вимоги за кредитами. Зокрема, на продаж окремими лотами виставлено 14 автомобілів (від вантажопасажирського мікроавтобуса до MERCEDES-BENZ S 450 L). А також нежитлові приміщення у центрі м. Івано-Франківськ та житлова нерухомість у передмісті Києва.
  • ПАТ «ЧБРР» - на загальну суму 18,2 млн грн на продаж виставлено нерухоме майно, земельні ділянки, авто та інші основні засоби. А саме – 12 лотів нежитлових приміщень в новобудові м. Ірпінь Київської області. 
  • ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» - зі стартовою ціною 10,9 млн грн виставлено права вимоги за кредитами.
  • АТ «Банк «Фінанси та кредит» - зі стартовою ціною 0,1 млн грн на продаж виставлено однокімнатну квартиру в с. Звенячин, Чернівецької області.

Детальніше з інформацією про заплановані торги та результати продажу активів можна ознайомитись на сайті Фонду в розділі «Продаж активів».

Нагадаємо, кошти, одержані від продажу активів, спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter