Більше 110 успішних аукціонів на суму майже 1,5 млрд грн – Фонд гарантування про перші підсумки продажу активів у 2022 році

23.12.2022

ПРЕСРЕЛІЗ   

Попри повномасштабну війну, обстріли мирних міст України та масштабні знеструмлення, Фонд гарантування вкладів цього року продовжив продаж активів банків, що ліквідуються, з метою розрахунку із їхніми кредиторами. Повноцінні торги були відновлені влітку. Відтоді у системі Prozorro.Продажу, у якій відбуваються усі аукціони Фонду, відбулося майже 1100 аукціонів, кожен десятий закінчився успішно. А сума продажу активів склала майже 1,5 млрд грн, - розповів Олександр Кульчицький, директор департаменту консолідованого продажу активів ФГВ, під час участі в онлайн-конференції «Якими були онлайн-аукціони у 2022 році», організованій Prozorro.Продажі.

- Фонд гарантування вкладів був обережним, відновлюючи аукціони. Адже, очевидно, досвіду проведення онлайн-аукціонів під час повномасштабної війни країна не мала, і як відреагує ринок – можна було зрозуміти лише емпіричним шляхом. Результати уже перших торгів показали: ринок є, інвестори цікавляться активами та готові вкладати кошти у купівлю активів банків, що ліквідуються. Цього року в управління Фонду було передано чотири банки. На їх балансі є чимало цікавих об’єктів нерухомості, які зараз і користуються найбільшим попитом серед інвесторів, - сказав Олександр Кульчицький.

За його словами, як внутрішня система продажу Фонду, так і система аукціонів Prozorro.Продажі загалом проявили свою стійкість та ефективність навіть у найскладніші моменти останніх 10 місяців повномасштабної війни.

 Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів здійснює продаж активів банків, що ліквідуються, з метою акумуляції коштів, необхідних для розрахунку із кредиторами. Аукціони Фонду відбуваються у системі Прозорро.Продажі, відкрито і прозоро.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter