Другий пул непрацюючих кредитів фізосіб «Мегабанку» - на аукціоні 16 жовтня

ПРЕСРЕЛІЗ   

У рамках ліквідації АТ «Мегабанк», Фонд гарантування вкладів продовжує продаж активів з метою акумуляції коштів для розрахунку із кредиторами банку. Так, 16 жовтня у системі Прозорро.Продажі відбудеться аукціон, лотом на якому стане другий пул непрацюючих кредитів фізичних осіб. У складі лоту GL1N424991 на торги виставлено права вимоги за 7231 кредитним договором та 285 позицій дебіторської заборгованості.

Активи об’єднані у пул, зокрема, за ознакою місцезнаходження боржників, а це - Центральні та Західні регіони України.

Включені до складу пулу кредити є непрацюючими.

97,9% портфелю (за сумою заборгованості) є беззаставними кредити, забезпеченням 2% портфелю є транспортні засоби, 0,1% - інша застава та дебіторська заборгованість.

Майже 95% портфелю (за сумою заборгованості) – кредити видані в національній валюті. У той же час у 99,9 % портфелю (за сумою заборгованості) відсутні оригінали документів.

Детальна інформація про активи – у публічному паспорті. Усі дані, у тому числі ті, що містять банківську таємницю, доступні для вивчення потенційними покупцями у кімнаті даних. Для ознайомлення з активами у кімнаті даних (у тому числі у віртуальній кімнаті) необхідно подати заявку про зацікавленість у придбанні активу та підписати Договір щодо нерозголошення потенційним покупцем інформації з обмеженим доступом та банківської таємниці. Інструкція ознайомлення з активом у Віртуальній кімнаті даних – тут.

Загальна заборгованість за договорами складає 285,8 млн грн, що відповідає стартовій ціні лоту.   

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону. Умови участі – за посиланням.   

Участь в аукціоні можуть взяти юридичні та фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором, позичальників та поручителів за кредитним договорами. Стежити за перебігом торгів можуть усі охочі.

Кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на розрахунок із кредиторами АТ «Мегабанк».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter