Відбувся І Міжнародний турнір з фінансової грамотності у м. Відень

17.05.2024

ПРЕСРЕЛІЗ   

Наприкінці квітня в м. Відень (Австрія) за ініціативи Ліги амбасадорів фінансової грамотності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд гарантування вкладів) відбувся І Міжнародний турнір з фінансової грамотності для молоді, який проходив під гаслом: «ПЛЕКАЄМО ФІНАНСОВИХ ЛІДЕРІВ».

Організаторами Турніру виступили Ліга амбасадорів фінансової грамотності Фонду гарантування вкладів та ГО «Діловий клуб «Партнер» у співпраці з Українською суботньою школою у Відні. Турнір відбувся в рамках реалізації Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0 за підтримки Фонду гарантування вкладів, Міністерства закордонних справ України, Міністерства освіти і науки України та міжнародної організації Rotary International (Rotary District 2232).

Захід відбувся з метою консолідації зусиль державних та громадських організацій у сфері фінансової просвіти заради збереження взаємозв’язків та реінтеграції українських громадян.

Основними завданнями Турніру були: створення системи міжнародних осередків у сфері фінансової просвіти; ознайомлення та обмін досвідом у питаннях фінансової грамотності різних країн з метою імплементації позитивного досвіду в Україні; презентація інновацій у сфері гарантування вкладів, як одного з ключових чинників захисту заощаджень населення та підтримки стабільності фінансової системи України; формування усвідомленого ставлення молоді щодо прямого впливу рівня фінансової грамотності суспільства на рівень економічної безпеки країни та світу в цілому.

Участь у Турнірі взяли 12 команд, учасниками яких була молодь віком 13-17 років -  це представники клубів фінансової грамотності з України (м. Кривий Ріг) та з інших країн, які надали тимчасовий прихисток громадянам України під час російсько-української війни, зокрема Австрії, Швейцарії, Канади, США, Греції, Словаччини, Польщі, Німеччини, Данії, Хорватії та Португалії.

З привітальними словами до учасників Турніру звернулись Василь Химинець, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Австрія, Даніель Ландау, координатор уряду Республіки Австрії з питань освіти українських дітей, Альберт Маттес, представник педагогічної служби Віденського управління освіти, Сергій Івагло, координатор Ліги амбасадорів фінансової грамотності Фонду гарантування вкладів, Президент ГО «Діловий клуб «Партнер», Вікторія Кетнер, голова Українського культурно-освітнього Центру ім. Івана Франка - засновника та організатора Української суботньої школи у Відні, Роман Гладковський, представник Директорату шкільної освіти МОН України та Мирон Угрін, Губернатор ротарійського Дистрикта 2232 України.

Окрім командних змагань, в межах Турніру відбулися панельні дискусії  «Рівень фінансової грамотності українців та його вплив на економічну безпеку держави в часи війни», «Впровадження базової фінансової освіти в Україні: запити, виклики та перспективи», «(НЕ)СЕРЙОЗНА РОЗМОВА про освіту у стінах одного з найкращих економічних університетів Західної Європи» в яких брали участь педагоги, науковці і експерти, які опікуються питаннями фінансової просвіти у різних країнах.

В командному заліку перемогу в Турнірі здобула команда з Німеччини під керівництвом тренера Тетяни Логінової, членкині Ліги амбасадорів фінансової грамотності. Почесне друге та третє місце посіли команди з України (м. Кривий Ріг) та Греції відповідно.

Проведення Турніру стало можливим завдяки благодійним внескам зацікавлених організацій та людей з різних куточків світу, які підтримують розвиток фінансової просвіти в Україні.

Організатори І Міжнародного турніру  фінансової грамотності вважають за доцільне розвивати цю ініціативу і в майбутньому розширювати географію проведення міжнародних турнірів та збільшувати кількість їх учасників.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter